Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Renault er i frit fald efter razzia - og Fiat anklages for falske salg

Torsdag har udviklet sig til en rædselsfuld dag for adskillige bilgiganter.

Renault er et af de tre store franske bilmærker og verdens 11. største bilproducent. Foto: Daniel Karmann/AP

En spektakulær razzia hos den franske bilkoncern Renault har torsdag fået selskabets aktie til at falde med over 20 pct.

Ifølge Bloomberg News har franske myndigheder ransaget adskillige af Renaults kontorer og beslaglagt computere som et led i efterforskningen af dieselskandalen i Volkswagen.

De europæiske bilfabrikanter har været i søgelyset siden midten af september, da Volkswagens storstilede svindel med snydesoftware blev afsløret.

Således også i Frankrig, hvor samtlige bilproducenter undersøges for fusk med emissionsværdier.

Kursfaldet i Renault er det største i 17 år. Også konkurrenten PSA Peugeot Citroën får tæsk på børsen i Paris med et kursfald på over 7 pct.

Faktisk har torsdag udviklet sig til en rædselsfuld dag for adskillige bilgiganter. Al handel med aktien i italienske Fiat Chrysler er blevet standset efter anklager om, at Fiat Chrysler har forfalsket salgstal og tilbudt forhandlere penge for at snyde.

Det skriver Automotive News.

Det er to bilforhandlere i Chicago, USA, som har indgivet anklagen mod Fiat Chrysler. Angiveligt skulle selskabet have betalt forhandlerne for at rapportere falske salg på månedens sidste dag - kun for at annullere salget dagen efter.

Fiat Chrysler-aktien nåede at falde med 9,4 pct., inden handlen blev stoppet.

Sagen om snydesoftware i Volkswagen har fået en lang række myndigheder og eksperter til at kræve, at bilbranchen kigges efter i sømmene. Det er den proces, som er i gang i flere lande netop nu.

På børsen i Frankfurt er Volkswagen-aktien torsdag faldet med cirka 5 pct. De seneste dage har VW fået prygl i USA på grund af en uheldig bemærkning fra koncernchef Matthias Müller.

Müller er i USA for at mødes med de amerikanske myndigheder, der truer med at sagsøge bilproducenten for milliarder af dollars.

BRANCHENYT
Læs også