Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aggressivt flyselskab skruer op i Danmark

Turkish Airlines øger til 10 ugentlige afgange fra Jylland. Selskabet udvider desuden i København.

Turkish Airlines udvider igen kapaciteten i Danmark. Foto: Mathias Christensen.

Et af Europas mest ekspansive flyselskaber skruer nu yderligere op for kapaciteten i Danmark. Turkish Airlines øger antallet af afgange på ruten til Istanbul  fra de jyske lufthavne i Billund og Aalborg. Desuden vil selskabet flyve mere fra København og to andre nordiske lufthavne.

I dag flyver Turkish Airlines såkaldte trekantsflyvninger en gang dagligt fra Jylland. Nogle af flyene letter fra Aalborg og mellemlander i Billund. På andre af ugens dage er det omvendt.

Nu vil det tyrkiske flyselskab flyve fem gange om ugen med direkte fly både fra Billund og Aalborg. Det betyder, at kapaciteten udvides med mere end 40 pct.

Aalborg Lufthavn er godt tilfreds med det nye trafikprogram, selvom der ikke længere bliver daglig forbindelse.

»Det er et bedre produkt med direkte flyvninger uden mellemlandinger. Vi kan se, at nogle kunder har fravalgt de afgange, som har et stop undervejs,« siger Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

Det er et bedre produkt med direkte flyvninger uden mellemlandinger.

Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

Turkish Airlines flyver med Airbus 319 fly med plads til 126 passagerer på ruterne fra Jylland. Selskabet har konstant udvidet kapaciteten siden etableringen på det jyske marked i sommeren 2012.

Også København får ekstra afgange til Istanbul. Selskabet har i dag tre daglige afgange til den tyrkiske storby, og det udvides til fire daglige flyvninger i sommersæsonen. Fra Oslo og Helsingfors tilføjes en ekstra ugentlig afgang.

Turkish Airlines er blandt de hurtigst voksende flyselskaber i Europa, og i 2015 blev kapaciteten øget med mere end 10 pct.

Den største del af trafikken går til Istanbul, som er et vigtigt trafikalt knudepunkt med forbindelser til Asien, Mellemøsten og Afrika.

Turkish Airlines er det flyselskab i verden, som betjener de fleste forskellige destinationer.

BRANCHENYT
Læs også