Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Analytiker: Ærgerligt for ALK-Abelló

Et mere positivt resultat af stort studie kunne have fået aktiekursen for ALK-Abelló op at flyve, vurderer analytiker fra Sydbank.

Alk-Abelló udviklede pillen Grazax mod græsallergi.  Foto: Finn Frandsen/Polfoto

En meddelelse til den negative side.

Sådan beskriver en analytiker resultaterne af det studie af græsallergivaccinen Grazax, som ALK-Abelló netop har offentliggjort.

»Studiet påviser ikke, at Grazax kan forebygge eller forhindre udviklingen af astma. Der var der en formodning om, så det er ærgerligt for ALK-Abelló. Netop den sammenhæng havde potentiale til at kunne tricke aktiekursen,« siger Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank.

Studiet påviser ikke, at Grazax kan forebygge eller forhindre udviklingen af astma. Der var der en formodning om, så det er ærgerligt for Alk-Abelló.

Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank.

Han forventer derfor, at aktien vil falde, når børsen åbner fredag. Men noget stort kursfald er der ikke grundlag for på baggrund af studiet, vurderer han.

»Det er positivt, at studiet bekræfter, at Grazax reducerer symptomerne på astma og reducerer forbruget af medicin,« siger Søren Løntoft Hansen.

Det femårige studie viste, at behandling med Grazax signifikant reducerede andelen af børn, der oplevede astmasymptomer eller brugte astmamedicin. Effekten var vedholdende to år efter afsluttet behandling.

ALK-Abelló oplyser, at studiet og bekræftede, at behandling med Grazax signifikant reducerede allergiske rhinoconjunctivitis-symptomer - allergiske symptomer fra næse og øjne. Effekten var vedholdende to år efter afsluttet behandling.

Selskabet betegner derfor forsøget som en succes.

Grazax blev godkendt Europa i 2006 og markedsføres i dag på alle større markeder.

BRANCHENYT
Læs også