Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Lufthansa trækker sig fra jysk lufthavn

Det tyske flyselskab lukker sine daglige ruter fra Aalborg Lufthavn. Årsagen er mangel på fly.

Lufthansa  lukker overraskende de daglige ruter fra Aalborg Lufthavn Foto: Lufthansa

Efter mindre end et års aktivitet trækker Lufthansa sig med kort varsel ud af Aalborg Lufthavn. Det tyske flyselskab lukker sine to daglige flyvninger til det trafikale knudepunkt Frankfurt i slutningen af marts. Årsagen er mangel på fly.

Dermed overlader Lufthansa markedet i det nordlige Jylland til sine konkurrenter.

Air France KLM har allerede meddelt, at selskabet udvider fra tre til fire daglige afgange fra Aalborg til Amsterdam. Også Turkish Airlines øger til 5 direkte flyvninger pr. uge til Istanbul, hvorfra der er forbindelse videre ud i verden.

Det kan også vise sig at være godt for SAS, hvis flere rejsende vælger at flyve med indenrigsfly for at bruge København som knudepunkt.

»Lufthansa Gruppen er ved at reorganisere flyflåden, og samlet set bliver der færre fly til rådighed. Derfor er man nødt til at prioritere. Det er et stort puslespil at få på plads, og der blev desværre ikke plads til Aalborg,« siger Morten Balk, chef for Lufthansa i Danmark.

Det er et stort puslespil at få på plads, og der blev desværre ikke plads til Aalborg.

Morten Balk, chef for Lufthansa i Danmark.

Han ærgrer sig, for ruten, som åbnede i marts sidste år, har fået en rigtig god start. Passagererne har taget godt imod muligheden for at flyve internationalt via Frankfurt. Ikke mindst de nordjyske virksomheder benyttede ruten flittigt.

»Det ærgrer mit kommercielle hjerte, at vi er nødt til at trække os fra de daglige afgange,« siger Morten Balk.

Lufthansa vil fortsat flyve en ugentlig afgang om lørdagen, men den rute er rettet mod tyske rejsende, som gerne vil holde ferie i det nordlige Danmark.

Det er usædvanligt, at et stort og velovervejet flyselskab trækker sig efter mindre et år på en rute, som har udviklet sig godt.

Lufthansas beslutning er et tilbageslag for Aalborg Lufthavn, som ellers konstant har øget det internationale rutenetværk i de seneste år. Lufthansa flyver to daglige afgange med Canada Regional Jet med 75 sæder, så det er en stor kapacitet, som forsvinder.

Det er ganske enkelt træls. Især fordi ruten virkelig har fået en fin start, og flyene har haft god belægning.

Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

»Det er ganske enkelt træls. Især fordi ruten virkelig har fået en fin start, og flyene har haft god belægning,« siger Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

BRANCHENYT
Læs også