Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Så vendte stemningen på børsen i USA

Lang tids mismod blev bremset, da aktiekurserne i USA steg. I Europa og Danmark var der kursfald.

Investorerne havde endelig lidt at glæde sig over i USA. Foto: Richard Drew/AP

De amerikanske aktier fik lidt af varmen igen efter en kold start på året. Kurserne steg markant, og der bredte sig et lille lettelsens suk på børsen i New York.

Standard & Poors 500 index over 500 store selskaber steg med 1,7 pct., og det var den største fremgang på en enkelt dag i en måned. Dow Jones indekset steg med 1,41 pct.

Investorerne fulgte nøje med i et interview med James Bullard, der er direktør i den amerikanske centralbank. Han har tidligere været fortaler for at hæve renten, men han anlagde en mere forsigtig tone, efter at de faldende oliepriser havde sendt inflationen ned.

Det var ikke mindst energiaktierne, som fik et comeback, da oliepriserne kravlede opad. S&P’s energiindeks steg med 4,4 pct., og olieselskaberne Exxon og Chevron havde begge stigninger på mere end 5 pct.

Den positive udvikling i USA bredte sig over Atlanterhavet til Europa, hvor de første timers misstemning på børserne blev vendt til fremgang.

Det endte alligevel med et minus, da det fælleseuropæiske Stoxx-600 indeks lukkede 1,5 pct. lavere. Dermed blev to dages fremgang afløst af ny tilbagegang og en understregning af, at 2016 har givet aktiemarkederne den værste start i en årrække.

I London faldt FTSE 100-indekset 0,7 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt mistede 1,7 pct. I Paris kostede tilbagegangen CAC 40-indekset et fald på 1,8 pct.

Franske Renault faldt 10,3 pct. efter offentliggørelsen af faldende bilsalg og oplysninger om, at bilkoncernens kontorer i flere byer i sidste uge havde været udsat for ransagning af franske myndigheder i forlængelse af den skandalesag om partikeludledning, der har ramt tyske Volkswagen.

I Danmark var det et positivt regnskab for ingredienskoncernen Chr. Hansen, der trak opad. Aktien holdt sig dagen igennem i plus og sluttede med en stigning på 2,1 pct.

De øvrige aktier i C20 Cap-indekset så rødt, og indekset over de største selskaber sluttede med et fald på 1,3 pct.

BRANCHENYT
Læs også