Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dantherm-formand: Svære udsigter for aktionærerne

Meget tyder på, at kriseramte Dantherm styrer lige mod afgrunden, efter at selskabet fredag i forbindelse med frasalg af dele af sine aktiviteter meddelte, at det kun i bedste fald venter, at salg af de øvrige dele af selskabet vil kunne dække selskabets resterende nettogæld på 80 mio. kr.

Foto: Colourbox

Dantherms bestyrelsesformand, Jørgen Møller-Rasmussen, erkender over for Ritzau Finans, at fredagens meddelelse fra selskabet - trods frasalg af visse forretningsaktiviteter til en kapitalfond - kun kan tolkes negativt for selskabets aktionærer.

- Det må vi sige ja til. Men vi har jo rejst det røde flag, jeg ved ikke hvor mange gange i vores tidligere fondsbørsmeddelelser. Vi har signaleret, at vi kunne stå over for en situation som den her, som vi nu står i, siger Jørgen Møller-Rasmussen.

De resterende dele, der er tilbage efter fredagens annoncerede frasalg af forretningssegmentet HVAC og Telecom EMEA, omfatter de helejede selskaber i Kina, med cirka 100 ansatte, i USA, med cirka 50 ansatte, og moderselskaberne i Danmark med få ansatte. Dertil kommer Dantherms ejerandel på 43 pct. i Dantherm Power.

Men de dystre udsigter for selskabet betyder altså, at der er meget stor risiko for, at frasalg af de sidste aktiviteter ikke vil give penge tilovers til aktionærerne - og at aktiekapitalen dermed er tabt.

- Der er en sandsynlighed for det ja. Jeg skal ikke sætte procenter på, siger Jørgen Møller-Rasmussen og fortætter:

- Vi er kede af, at det på aktionærernes vegne ser ud, som det gør. Jeg må huske på, at alle de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer er aktionærer i foretagendet, så vi har virkelig lagt os i selen og gjort, hvad vi kunne.

- Men der har altså været nogle strukturelle ting i kompagniet, der har gjort, at vi ikke har kunnet for drejet den hurtigt nok til at kunne køre videre i eget regi.

Investorerne startede fredag med at handle aktien i Dantherm højere efter meddelelsen. I den indledende handel fredag steg aktiekursen 12,7 pct. til 10,20 kr., hvilket kan skyldes forvirring om, hvorvidt dagens meddelelse reelt var positiv eller negativ.

Siden er det dog gået op for investorerne, at det er entydigt negativt. Ved 10.15-tiden handles Dantherms aktie 45 pct. lavere i 5 kr. Børsværdien af selskabet er med den kurs på 36 mio. kr.

Dantherm beskæftiger sig blandt andet med industriel luftbehandling og har hovedsæde i Skive.

BRANCHENYT
Læs også