Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Lego i kæmpe udvidelse - nu skal der være klodser nok til alle

Lego vil fordoble størrelsen på sin fabrik i Nyíregyháza for at sikre flere klodser.

Udvidelsen af Legos fabrik er en investering i milliardklassen. Arkivfoto: Polfoto

År efter år har Lego skuffet legetøjsbutikkerne op til julesalget med beskeden om, at man ikke kunne følge med efterspørgslen og levere klodser nok.

Julen 2015 var ingen undtagelse, og derfor skruer Lego nu op for sin produktionskapacitet. Det sker ved en udvidelse af Legos nye fabrik i Nyíregyháza i Ungarn.

»Det er vores ambition, at børn over hele verden skal opleve den kreative Lego-leg, og som vi fortsætter med at udvide forretningen, må vi sikre, at vi kan levere de Lego-sæt, som forbrugere over hele verden efterspørger. Derfor har vi investeret, og vi vil fortsætte med at investere betydeligt i vores fremstillingskapaciteter,« siger vicepræsident i Lego-gruppen, Bali Padda.

Fabrikken i Ungarn måler i dag 120.000 kvm. og skal i 2020 vokse til omkring 290.000 kvm. afhængigt af salgsudviklingen i de følgende år.

I Ungarn støber og pakker man Lego Dublo og Lego System-brikker. I dag har fabrikken 2.400 ansatte, men i 2020 kan arbejdspladsen rumme op til 4.000 ansatte.

Udvidelsen begynder inden for de kommende måneder, og de nye faciliteter forventes klar til produktion i 2018. Der vil bl.a. blive plads til 768 nye støbemaskiner. Dertil kommer et nyt varehus med plads til ca. 40.000 paller, nye pakkehaller og nye administrationsbygninger.

»Vores nuværende fabrik i Nyíregyháza blev indviet i foråret 2014. At være i stand til at udvide den allerede nu og byde velkommen til så mange nye ansatte i de kommende år er virkelig spændende,« siger vicepræsident for og ansvarlig for Legofabrikkerne i Danmark og Ungarn, Jesper Hassellund Mikkelsen.

Investeringens omfang fremgår ikke af Legos meddelelse, men Legos danske pressechef, Roar Rude Trangbæk, har tidligere afsløret over for Finans, at der er tale om et milliardbeløb.

Lego vil også investere i sine fabrikker i Mexico og Danmark for at følge med efterspørgslen på de populære klodser. Over det seneste årti er salget vokset med tocifrede rater hvert år.

BRANCHENYT
Læs også