Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nu skal Airbnb og Uber ses efter i skatte-sømmene

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil gå i dialog med deleøkonomiens virksomheder om branchens skatteforhold.

Uber har på kort tid gjort sig til verdens største taxa-service, med en række forskellige services - deriblandt limousinekørsel. Men deleøkonomien, der baserer sig på private tilbyder kørsel mod betaling skal nu granskes nærmere, mener skatteminister Karsten Lauritzen.  Foto: Patrick Wack.

Danskerne deler biler og boliger som aldrig før, og det har vendt op og ned på det etablerede erhvervsliv.

Deleøkonomiske tjenester som Uber, Airbnb, GoMore møder skarp kritik for at skabe urimelig konkurrence - ikke mindst på grund af den manglende kontrol af brugernes afregning af skatter og afgifter.

Derfor vil skatteminister Karsten Lauritzen (V) nu finde luppen frem og diskutere skatteforhold med branchens repræsentanter.

»Deleøkonomiens forretningskoncept er ofte opbygget på en helt anden måde, end vi traditionelt har set. Det kan give udfordringer, men vi skal ikke være forstokkede og blot insistere på at gøre tingene, som vi plejer,« siger Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Fra politisk side har der desuden været ønsker om en lovændring, som gør det lovpligtigt for selskaberne at indberette indtjeningen fra danske udlejere og chauffører. I dag skal Skat bede Skatterådet om tilladelse til at indhente skatteoplysninger fra selskaberne.

Men før regeringen kaster sig ud i et væld af lovændringer i forsøget på at styre og regulere den hastigt voksende deleøkonomi, må der dialog på bordet, er budskabet fra Karsten Lauritzen.

I hans øjne er det forkert at se de nye virksomhedskoncepter som et problem.

»Jeg ønsker ikke at skabe et stort kontrolregime. Tværtimod går vi i dialog med branchen for at finde nogle løsninger, så man på en nem og ubesværet måde kan svare den skat, man skal,« siger han.

Det fremgår desuden af pressemeddelelsen, at Skat er ved at udvikle en analyse af skattebetalingen i deleøkonomien.

»En sådan analyse kan være med til identificere eventuelle behov for nye tiltag på området, der kan sikre, at branchen fortsat kan vokse i Danmark, mens der på samme tid afregnes skatter og afgifter korrekt,« lyder det.

BRANCHENYT
Læs også