Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dagligvaregigant skærer dybt

Walmart lukket 250 butikker og fjerner 16.000 jobs. Hård konkurrence presser dagligvarekoncernen.

Der var ikke helt så mange nye amerikanske job i juni, som man havde ventet, og det var med til at lægge en dæmper på aktiemarkederne. Arkivfoto: AP/Danny Johnston

Hård konkurrence presser Walmart i defensiven. Den amerikanske dagligvaregigant Walmart vil lukke mere end 250 butikker og varehuse i hele verden.

Samtidig lukker koncernen de mindre butikker under navnet Walmart Express. Årsagen er især hård konkurrence fra bl. a. nethandelsvirksomheden Amazon.

Walmart oplyser i en pressemeddelelse fredag, at selskabet lukker 269 butikker, heraf 154 i USA. Det svarer til 2 pct. af koncernens 11.600 forretninger i hele verden og 3 pct. pct. af salgsstederne i USA. Efter planen lukker butikkerne inden udgangen af januar.

16.000 medarbejdere vil blive berørt af lukningerne. 10.000 jobs i USA vil blive ramt. Walmart forventer dog, at en del af medarbejderne kan overføres til jobs i andre butikker og varehuse.

Walmart har længe været plaget af en flad udvikling i salget. Koncernen, som er verdens største på dagligvaremarkedet, har tidligere nedjusteret forventningerne til indtjeningen.

Walmart investerer massivt i nethandel, som oplever høj vækst i salget.

Koncernen fremhæver, at man fortsat vil forfølge mulighederne for at vokse.

»Det et vigtigt at huske, at vi vil åbne mere end 300 butikker globalt i det kommende år. Vi er fast besluttet på at vokse, men det skal ske disciplineret,« siger Doug McMillon, koncernchef i Walmart.

BRANCHENYT
Læs også