Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

66 institutionelle investorer vil sagsøge Volkswagen

Endnu et søgsmål ventes at ramme Volkswagen inden for de kommende uger.

Søgsmålene falder på stribe i 2016. Foto: Michael Sohn

66 institutionelle investorer planlægger at lægge sag an mod den tyske bilkoncern Volkswagen på grund af de tab, investorerne led, da det kom frem, at Volkswagen havde snydt med softwaren i sine dieselbiler.

Det fortæller advokat Klaus Nieding ved det tyske advokatkontor Nieding and Barth til Financial Times.

Klaus Nieding er i gang med at samle ind til et gruppesøgsmål på vegne af amerikanske institutionelle investorer - det kan være investeringsbanker, børsmæglere, fonde, forsikringsselskaber osv. - der har lidt store tab i forbindelse VW-aktiekursens fald.

Nyheden om VW's snyd slap ud den 18. september, og nogle uger senere var aktiekursen faldet med 48 pct., og investorerne mistede milliarder. Det er det tab, som investorerne vil have tilbage.

Den tyske advokat repræsenter en enkelt institutionel investor, men han regner med, at et samarbejde med et andet tysk advokatkontor samt et amerikansk vil føre til, 65 andre investorer slutter sig til søgsmålet.

»Sammen repræsenterer vi mange udenlandske institutionelle investorer, primært fra USA, med et krav på flere hundrede millioner euro,« siger Klaus Nieding til Financial Times.

Han vil ikke afsløre, hvem investorerne er.

Volkswagen kan også se frem til gruppesøgsmål fra både USA og Australien.

I begyndelsen af det nye år valgte også den amerikanske stat at sagsøge Volkswagen for et milliardbeløb for at bryde den amerikanske lov.

Volkswagen har indrømmet snyd med omkring 11 mio. biler - både VW, Audi, Skoda og Seat blev ramt, og af dem kom ca. 91.000 fra Danmark.

BRANCHENYT
Læs også