Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Kapitalfond på flugt fra børsen har aldrig været en god investering

Siden 2007 har kapitalfonden Deltaq været børsnoteret, men siden da har virksomheden været en dårlig forretning for investorerne

Karsten Ree, som tjente mange penge på Den Blå Avis, er en af de investorer, som har investeret i kapitalfonden Deltaq. Arkivfoto: Nikolaj Svennevig

Underskud og en faldende aktiekurs har været realiteten gennem de seneste mange år for den børsnoterede kapitalfond Deltaq , som nu vil afnoteres. De godt otte år på fondsbørsen har ikke været nogen god forretning for investorerne.

Siden introduktionen til fondsbørsen er der skåret omkring 2/3-dele af aktiekursen for Deltaq, som siden 2007 har levet af at købe og udvikle små og mellemstore danske virksomheder for bagefter at videresælge dem.

I midten af januar kostede en Deltaq-aktie 29,8 kr., mens den på samme tidspunkt i 2008 kostede 94 kr.

Formålet med at komme på børsen var ifølge Deltaq dengang at tilbyde en bred kreds af investorer mulighed for at investere direkte i en kapitalfond gennem et børsnoteret investeringsselskab. I Danmark havde kun få investorer hidtil haft adgang til at investere i kapitalfonde, oplyste Deltaq dengang.

Men Deltaq er altså aldrig blevet nogen pengemaskine for den bredere kreds af investorer, som bl.a. inkluderer erhvervsmanden Karsten Ree. De seneste år har budt på underskud og dårlige investeringer.

Siden 2010, hvor overskuddet i Deltaq lå på 34 mio. kr. efter skat, har selskabet sammenlagt tabt knap 280 mio. kr. til og med 3. kvartal 2015.

Bl.a. er flere af de virksomheder, som Deltaq har investeret i gennem årene, gået konkurs, og det har medført tab for kapitalfonden. Bl.a. havde Deltaq investeret i smykkevirksomheden Spinning Jewelry, som gik konkurs i 2013.

Det er dog ikke alle Deltaqs investeringerne, der har været dårlige. For knap et år siden lykkedes det kapitalfonden at sælge sin ejerandel af Combilent Gruppen, som fremstiller komponenter til trådløse kommunikationsløsninger, med en pæn fortjeneste.

I 2014 udgjorde omsætningen i Deltaqs porteføljeselskaber samlet 411,4 mio. kr., og det samlede driftsoverskud (Ebitda) landede på 27,7 mio. kr. inklusive Combilent Gruppen, som var ejet af kapitalfonden gennem hele 2014.

Kilde: Nasdaq

BRANCHENYT
Læs også