Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Ærkerival vil udnytte Lufthansas exit i Aalborg

Air France KLM udvider kapaciteten i Aalborg, og selskabet overvejer større fly. Også Turkish Airlines skruer op i den nordjyske lufthavn.

Den franske stat vil med sit aktieopkøb i Air France KLM sikre de langsigtede aktionærer større indflydelse. Foto: AP/ Christophe Ena

En af ærkerivalerne til Lufthansa vil udnytte det tyske flyselskabs overraskende tilbagetrækning fra Aalborg Lufthavn. Air France KLM øger kapaciteten fra 3 til 4 daglige afgange til Amsterdam, og selskabet vil følge udviklingen nøje for at vurdere, om der skal større fly på ruten.

Netop Lufthansa og Air France KLM er i hård kamp om passagererne både i Danmark og Skandinavien. Det tyske flyselskab etablerede ruten fra Aalborg til Frankfurt for mindre end et år siden. Årsagen var ikke mindst, at Air France KLM havde succes på ruten fra den nordjyske lufthavn, som det fransk-hollandske selskab hare fløjet siden 2011.

Lufthansa flyver fra Aalborg til det trafikale knudepunkt i Frankfurt, hvorfra en stor del af de rejsende fløj videre ud i verden. Nu mister passagererne i Nordjylland den mulighed i slutningen af marts. Det skaber en stor åbning i markedet for Air France KLM.

»Vi har konstant haft stigende efterspørgsel på ruten fra Aalborg, og derfor besluttede vi allerede i december at udvide fra 3 til 4 daglige afgange til Amsterdam,« siger Frederic Descours, chef for Air France KLM i Danmark.

Vi har konstant haft stigende efterspørgsel på ruten fra Aalborg.

Frederic Descours, chef for Air France KLM i Danmark.

Beslutningen var altså truffet, før Lufthansa meddelte, at man lukkede de to daglige afgange til Frankfurt og reducerede til en ugentlig flyvning om lørdagen. Forklaringen var, at Lufthansa har færre fly til rådighed, og det gik ud over Aalborg Lufthavn, selvom efterspørgslen på ruten var stigende.

Air France KLM vil nu følge udviklingen nøje for at vurdere, om der er behov for større fly på ruten. Fremover vil Air France KLM flyve både med Boeing 737 samt mindre regionale flytyper på ruten.

Ai France KLM er det største netværksselskab i Danmark og Skandinavien efter SAS. Det fransk-hollandske selskab har 137 ugentlige flyvninger fra København, Billund og Aalborg. Halvdelen af afgangene er fra Jylland, og 75 pct. af passagererne flyver videre ud i verden fra de store lufthavne i Amsterdam og Paris.

Også Turkish Airlines  vil flyve mere fra Aalborg og Billund. I dag flyver det tyrkiske selskab dagligt med en rute, som har mellemlanding enten i Aalborg eller Billund. Fra slutningen af marts vil selskabet flyve 5 gange om ugen direkte fra både Aalborg og Billund. Dermed udvider selskabet kapaciteten med 43 pct.

BRANCHENYT
Læs også