Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Facebook booster salget af alt fra toiletter til nips til hjemmet

Facebook kan være en god reklamesøjle, konstaterer flere virksomheder. Sidste år solgte VVS-grossisten Brødrene Dahl eksempelvis for 1 mio. kr. via Facebook.

Det har overrasket e-handels- og marketingdirektør Christian Agger, at tilstedeværelsen på Facebook har ført til direkte salg for grossisten Brødrene Dahl. Foto: Niels Hougaard

Skæve opslag på Facebook kan sætte gang i salget af rør, toiletter, lysestager og andre ting til hjemmet. VVS-grossisten Brødrene Dahl kan spore salg direkte knyttet til Facebook, mens Søstrene Grene bruger Facebook til at lokke kunderne hen i butikken.

I 2015 solgte Brødrene Dahl for 1 mio. kr. via Facebook. Det kan grossistvirksomheden, som er en del af Saint-Gobain Distribution Denmark, spore gennem kliks på links på Facebook, som har ført til et salg på Brødrene Dahls hjemmeside.

»Jeg havde egentlig regnet med, at vores salg via Facebook ville være nul kroner, fordi vi ikke sælger produkter til private som eksempelvis fodboldstøvler, rulleskøjter og løbehjul,« siger Christian Agger, e-handels- og marketingsdirektør i Saint-Gobain Distribution Denmark, og fortsætter:

»Det er overraskende, at det også virker i en grossistbranche. Jeg tror, at når kunderne støder på vores navn i deres Facebook-feed, kommer de til at tænke på os, og så får de købt nogle varer.«

Sådan bruger de Facebook
  • Brødrene Dahl startede med at være på Facebook for 2,5 år siden. Salget via Facebook lå på 1.062.000 kr. i 2015 og på 904.000 kr. i 2014. Brødrene Dahl bruger bl.a. Facebook til opslag om forskellige emner - alt fra rotter til nyheder om produkter eller branchen. F.eks har grossistvirksomheden for nylig brugt Facebook til at fortælle om sit logistiksystem ved at sammenligne med, hvor meget en bille kan løfte.

  • Søstrene Grene har været til stede på Facebook siden 2011, og det er en central del af virksomhedens marketingaktiviteter. Søstrene Grene kan ikke direkte spore salg knyttet til Facebook, da kæden kun har fysiske butikker. Ifølge Søstrene Grenes marketingschef er præmissen for alle posts, at de skal være relevante. Kunderne skal ønske at vælge kommunikationen til frem for at vælge den fra. F.eks. poster Søstrene Grene videoer, hvor man får hjælp til at pakke gaver ind eller får tips til kreative projekter.

Ifølge Christian Agger bruger Brødrene Dahl ikke Facebook som en direkte kommerciel kanal.

»Jeg tror ikke, at vi ville fungere på Facebook, hvis vi kun brugte det til tilbud og nye produkter. Det skal have en anden vinkel, så det skaber engagement. Vi bruger mange ressourcer på at få fortalt vores budskab på den bedste måde,« siger han.

Lidt over 5.000 har klikket 'like' på Brødrene Dahls Facebook-side, mens Søstrene Grene, som henvender sig til den private forbruger, har rundet en halv mio. følgere.

»Mange af vores kunder bruger Facebook til at følge med i vores nye kollektioner. Eksempelvis i forbindelse med lanceringerne af vores nye interiør-kollektioner, har der været lange køer foran butikkerne. Her har de sociale medier spillet en afgørende rolle,« siger marketingschef i Søstrene Grene, Mads Jensen.

Selv om Facebook også åbner døren til negative kommentarer, f.eks. fra kunder, der har haft en uheldig oplevelse i en butik, ser Mads Jensen stadig det sociale medie som en fordel:

»Det giver os netop mulighed for at gøre vores ypperste for at vende en uheldig oplevelse til en god. I gamle dage, hvor kritikken gik mund til mund, havde man ikke denne mulighed.«

BRANCHENYT
Læs også