Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Novozymes klar med nyt selskab

Enzymselskabets biofarma-division bliver udskilt i et særskilt selskab.

Albumedix får den tidligere leder af biofarmadivisionen, Peter Rosholm, som adm. direktør. Foto: Daniel Hjorth

Bedre muligheder for at vokse uden for Novozymes er årsagen til, at den danske enzymvirksomhed har besluttet at udskille biofarma-divisionen i et nyt selskab kaldet Albumedix.

Det nye selskab, der er 100 pct. ejet af Novozymes, skal fortsat arbejde på at udvikle albumin-baserede produkter og teknologier. Albumin er et naturligt protein, der findes i blodet hos mennesker, og det både i stand til at stabilisere og virke som transportmiddel i blodet

»I løbet af de seneste ni år har vores arbejde med albumin resulteret i en række nye opfindelser og teknologier, der har ført til aftaler med store medicinal- og biotekselskaber,« siger Thomas Videbæk, der er executive vice president for forretningsudvikling hos Novozymes.

Han fortsætter:

»Forretningen er i god gænge med fine muligheder for at kunne gøre en forskel for patienter over hele verdenen. Vi mener, at det nu er tid til at udvikle forretningen uden for Novozymes, hvor den vil have de bedste muligheder for at vokse,« siger Thomas Videbæk.

Det er blandt andet muligheden for at konkurrere mere direkte i biotekbranchen og manglen på synergieffekter mellem biofarmadivisionen og den øvrige del af Novozymes, der er årsagerne til udskillesen.

Divisionen har blandt andet udviklet et produkt, der gør medicin og vacciner mere stabile, ligesom albumin kan bruges til at forlænge effekten af medicin. I 2014 gjorde medicinalproducenten GlaxoSmithKline eksempelvis brug af Novozymes-teknologien, da man udviklede et diabetesprodukt, der gjorde det muligt for diabetikere at nøjes med én ugentlig dosis i stedet for en daglig.

Udskillelsen af biofarmadivisionen er et vidnesbyrd om, at man ikke ryster på hånden.

Senioranalytiker Morten Imsgard, Sydbank

Albumedix får den tidligere leder af biofarmadivisionen, Peter Rosholm, som adm. direktør, og han kommer til at lede omtrent 100 ansatte.

»Jeg ser for mig en lovende fremtid for Albumedix, og sammen med Don deBethizy (bestyrelsesformand, red.) og resten af holdet ser jeg frem til at udvide vores rolle i biofarmaindustrien,« siger Peter Rosholm.

I Sydbank ser man udviklingen som et sundt tegn for Novozymes som helhed.

»Novozymes skal have ros for, at man holder fokus på sin strategi og ikke går i panik, fordi man oplever modvind fra udefrakommende faktorer som lave olie- og råvarepriser. Udskillelsen af biofarmadivisionen er et vidnesbyrd om, at man ikke ryster på hånden,« siger senioranalytiker Morten Imsgard.

Tilblivelsen af Albumedix forventes ikke at påvirke koncernens resultater i 2016.

BRANCHENYT
Læs også