Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Polen melder udsolgt: Populært dansk brætspil indtager Østeuropa

Den polske brætspilsgigant Trefl satser stort på det danske brætspil "Ego".

Der er blevet solgt over 100.000 Ego-spil i Danmark i løbet af ti år. Det er rigtig meget, siger Morten Skovhus fra Game Inventors. Foto: Pr-foto

Det danske brætspil "Ego" er med over 100.000 solgte eksemplarer et af de bedst sælgende herhjemme. Og efter alt at dømme står spillet nu over for et stort gennembrud i Østeuropa. Inden jul udkom spillet i Polen, hvor det blev revet ned fra hylderne.

»Polakkerne har meldt udsolgt af spillet,« fortæller Morten Skovhus, som sammen med Martin Vinther Olesen står bag det lille danske selskab Game Inventors, der producerer Ego.

Game Inventors har skrevet kontrakt med den store, polske spiludgiver Trefl, som forventer at sælge mellem 50.000 og 100.000 Ego-spil i år og udvide til bl.a. Rumænien og Slovakiet.

»Der kommer også til at køre reklamer i tv. Vi havde aldrig troet, at det ville komme så langt,« siger Morten Skovhus.

Det var Trefl selv, der tog initiativ til at kontakte Game Inventors. De to ejere har gennem Ego's ti års levetid modtaget adskillige tilbud fra spiludgivere, men partnerne har været meget forbeholdne.

»Det er måske usædvanligt, men vi behøver ikke at skrabe så mange penge ind som muligt. Det vigtigste for os er at passe godt på produktet. Derfor vil vi gerne finde nogle, som vil satse på vores produkt, give det et seriøst skud,« siger Morten Skovhus.

Det østeuropæiske marked var ikke noget, de to selv havde overvejet, men efterfølgende har Game Inventors også skrevet kontrakt med den førende spiludgiver i Rusland, som vil sælge spillet i flere lande, bl.a. Kazakhstan.

»Det er markeder, som vi ikke selv havde set vores produkter udkomme på, men alt tyder på, at der er et kæmpe potentiale,« siger han.

Kontrakterne er bygget op sådan, at selskabet får en bestemt procentdel af indtægterne. Morten Skovhus vil dog nødig give et bud på, hvor meget han forventer Game Inventors kommer til at tjene på de to nye kontrakter i 2016.

»Det er lidt ligesom lottokuponer. Vi ved dog, at vi får en gevinst, men vi ved ikke, hvor stor den bliver. Det er svært at sige, når det afhænger af andres arbejde,« siger han.

Faktisk har Game Inventors slet ikke regnet de udenlandske indtægter ind i deres budget. Det eneste, de sætter tal på, er det, som de forventer at sælge på det danske og nordiske marked.

Årsregnskabet for 2015 er ikke færdigt, men i 2014 kom virksomheden ud med et overskud på knap en kvart mio. kr. I 2016 vil selskabet øge sin omsætning med 30 pct.

BRANCHENYT
Læs også