Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Ny kaffekæde slår dørene op i Danmark

Svenske Espresso House vil i foråret stille danskernes mokkatrang fra Rådhuspladsen.

Baresso Coffee blev stiftet i Danmark i 2000. I dag findes der 50 kaffebarer i landet fordelt på 34 konceptkaffebarer og 16 franchise-enheder.  Foto: Baresso

Mens Baresso og Starbucks ligger i åben krig om de tørstige, danske kaffedrikkere, melder endnu en spiller sig nu ind i kampen om at sikre københavnernes daglige koffeinindtag.

Det drejer sig om den svenske kæde Espresso House, der til foråret åbner sin første kaffebar på Rådhuspladsen. Det skriver Baresso Coffee i en pressemeddelelse. 

Espresso House blev i sommeren 2015 opkøbt af det tyske selskab Jab Holding, der kort efter også slog kløerne i Baresso Coffee.

»Kampen om kaffegæsterne er over de seneste år øget betragteligt i vores branche. Sammen med vores svenske kolleger ser vi nu frem til få endnu bedre fat i det danske marked,« siger direktør i Baresso Coffee, Nickolas Krabbe Bjerg.

Espresso House har ekspanderet i både Norge og Finland og har dermed vokset sig til Nordens største kaffekæde med i alt 213 kaffebarer. Men i Danmark er der indtil nu kun den ene kaffebar på Rådhuspladsen på tegnebrættet. Fokus er på Baresso, fortæller marketingschef i Baresso Coffee, Sinne Fili Fredslund.

Hun understreger, at der er tale om en såkaldt dual brand-strategi. Det betyder, at Baresso og Espresso House ikke vil konkurrere indbyrdes, men hjælpes ad om at løfte markedet.

Baresso planlægger fire åbninger af kaffebarer i foråret 2016. Den første åbner i Ishøj Bycenter til februar.

I forvejen har Baresso 50 kaffebarer fordelt på København, Aarhus, Vejle, Odense og Aalborg samt 16 franchise-kaffebarer, som ejes af bl.a. DFDS Seaways, Mols-Linien og Coop Danmark.

I Sverige er Espresso House landets næststørste kæde med sine 187 kaffebarer. I Norge og Finland har kæden henholdsvis 23 og tre kaffebarer. Samlet beskæftiger Espresso House 2.000 medarbejdere. 

Den amerikanske konkurrent Starbucks, der åbnede sin første nordiske filial i Københavns Lufthavn i 2007, er ligeledes ved at få godt fat i de danske storbyer. Kæden har placeret 9 af sine 18 kaffebarer i hovedstaden. Via sin franchise-aftale med Dansk Supermarked har Starbucks desuden åbnet kaffebarer i Salling, Bilka og Føtex.

BRANCHENYT
Læs også