Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tøjmilliardær kaster nu penge efter sko

Anders Holch Povlsen og Bestseller køber skokæden Bianco Footwear, som har været plaget af store underskud. Nu skal der skrues op for væksten.

Anders Holch Povlsen køber aktiemajoriteten i Bianco Footwear. Arkivfoto.

Tøjmilliardær Anders Holch Povlsen udvider sit forretningsimperium.

Bestseller-ejeren har købt aktiemajoriteten i skokæden Bianco Footwear, som i de seneste år har været igennem en turnaround efter en række år med betydelig tab.

Dermed fortsætter Anders Holch Povlsen sine investeringer i andre virksomheder end Bestseller. Hos Bianco er der stor tilfredshed med at få Bestseller i ejerkredsen.

»Dette er en utrolig mulighed for Bianco, og jeg glæder mig meget til at angribe fremtiden sammen med Bestseller-familien,« siger Rene Piper Laursen, som er stifter, direktør og medejer af Bianco Footwear.

Skokæden blev hårdt ramt af finanskrisen og har haft en række hårde år med store milliontab. Selskabet er flere gange blevet tilført ekstra kapital, og Anders Holch Povlsen skyder nu også penge i Bianco Footwear som i regnskabsårene fra 2011 til 2014 havde et samlet tab på mere end 100 mio. kr.

På sit højeste havde Bianco Footwear 180 butikker i fire lande. I dag er der 100 forretninger tilbage, heraf 35 i Danmark og 40 i Norge. Kæden har også butikker i Sverige og Tyskland. Med Bestseller i ejerkredsen vil der igen blive skruet op for væksten.

»Aftalen med Bestseller betyder, at Bianco får adgang til kompetencer og får tilført den nødvendige egenkapital til at gennemføre planlagte vækststrategier i et højere tempo,« siger Rene Piper Laursen.

Global modekoncern
  • Familieejet dansk modekoncern med hovedsæde i Brande. Ejes af koncernchef Anders Holch Povlsen.
  • Rummer en række mærker - bl. a. Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Vila og Only.
  • Sælger tøj på 70 markeder i Europa, Mellemøsten, Indien og Canada samt via onlinehandel.
  • Har flere end 3.000 butikker i 38 lande. Desuden afsætning via 15.000 andre forhandlere.
  • Omsætningen i koncernen var i 2013/14 på 20 mia. kr. og resultatet før skat 1,7 mia. kr.
  • Familien bag har også del i en række andre selskaber - bl. a. Bestseller Fashion Group China, der driver flere end 6.300 butikker rundt om i 300 kinesiske byer.

Bianco vil fortsætte som selvstændigt brand, og Rene Piper Laursen fortsætter som direktør og medejer sammen med Detlev Meyer.

Anders Holch Povlsen er ejer og adm. direktør i modekoncernen Bestseller. Men derudover har han i de seneste år investeret i en række selskaber, primært indenfor for nethandel og detailhandel.

Modemilliardæren har for nylig købt online-selskabet Stylepit, og han har desuden aktieposter i nethandelsvirksomhederne Zalando og Asos. Anders Holch Povlsen har også skudt penge i netbutikken Whiteaway, som bl. a. sælger hvidevarer og elektronik, samt Nemlig.com, der leverer dagligvarer bestilt på nettet. Desuden er han medejer af butikskæden Normal.

BRANCHENYT
Læs også