Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Top 10: Disse fodboldklubber har de største pengemaskiner

Der er stor forskel på top og bund, når klubbernes evne til at generere indtægter gøres op.

Real Madrid og Barcelona dominerer toppen af statistikken. Arkivfoto: S.Lau/AP

I fodboldens verden er det de to spanske klubber Real Madrid og Barcelona, der stikker af i toppen, når det handler om at lave penge. Det skriver Bloomberg på baggrund af en rapport udarbejdet af Deloitte.

Deloitte har analyseret klubbernes indtægter ud fra informationer om blandt andet tv-aftaler, billetsalg, salg af merchandise og en række andre parametre.

Ifølge rapporten har de 20 største fodboldhold, målt på indtjening, tjent 6,6 mia. euro (ca. 49,3 mia. kr.) i sæsonen 2014-2015, hvilket er en stigning på otte pct. i forhold til den foregående sæson.

Til sammenligning er de 20 største klubbers indtjening sammenlagt større end Monacos bruttonationalprodukt, skriver Bloomberg.

Kategorien ”Andet” repræsenterer: Sponsoraftaler, merchandise, stadionrundvisninger og andre kommercielle tiltag. Kilde: Deloitte.

Real Madrid alene tjente i sæsonen 2014-2015 557 mio. euro (ca. 4,3 mia. kr.), hvilket blandt andet skyldes den spanske klubs vækst i sponsoraftaler, som trækkes op af sponsorater fra Adidas, Emirates og Abu Dhabi’s International Petroleum Investment Co.

Mens klubbens indtægter fra tv-aftaler og billetsalg ikke er vækstet i samme raketfart i de seneste år.

Ser man på den samlede top 30-liste stikker fodboldklubberne fra den engelske liga, Barclays Premier League, af i toppen med 17 klubber i top 30, mens Italien indtager andenpladsen med fem hold. Tyskland og Spanien deler tredjepladsen med tre hold i top 30-listen.

Alene de engelske klubber i top 30 har tilsammen genereret over 2 mia. euro, eller hvad der svarer til ca. 14,9 mia. kr. alene i indtægter fra tv-aftaler.

BRANCHENYT
Læs også