Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fransk salg af kampfly for 62 mia. er tæt på afslutning

En længe ventet aftale om salget af 36 Refale-kampfly til Indien er godt på vej til at blive lukket, fortæller fransk præsident.

De franske Rafale-fly ses her på vej i mission i Syrien. Arkivfoto: AP

Frankrig er »godt på vej« til at afslutte en længe ventet aftale med Indien om salget af 36 kampfly af typen Rafale, der er prissat til omkring 9 mia. dollar, eller hvad der svarer til ca. 62 mia. kr.

»Indien har behov for dem, og Frankrig har vist, at det er verdens bedste kampfly. Den kommercielle kontrakt kan kommer efter den mellemstatslige aftale, som vil blive drøftet under mit besøg i Indien,« siger den franske præsident, Francois Hollande, ifølge International Business Times.

Francois Hollande er i øjeblikket på besøg for at markere republikkens dag, der hvert år fejres den 26. januar. Begivenheden, der varer i tre dage, markeres blandt andet med en stor militærparade.

Fejringen finder sted i skyggen af angrebet på en Indisk luftbase i den nordvestlige stat Punjab den 2. januar, hvor fire pakistanske oprørere og to indiske sikkerhedsvagter mistede livet.

Den franske præsident udtaler i forbindelse med republikkens dag, at en endelig flyaftale vil »bane vejen for en hidtil et uset industrielt og teknologisk samarbejde« for de næste fire årtier.

»Frankrig fordømte på det kraftigste angrebet på Panthkot. Indien er fuldt ud berettiget til at bade om retfærdighed mod gerningsmændene,« siger Francois Holland, ifølge International Business Times.

Forhandlingerne om Rafale-flyene, der produceres af den franske flyfabrikant Dassault Aviation, har strakt sig over en periode med to indiske regeringer, hvor et springende punkt har været Indiens insisteren på, at mindst 30 pct. af flybyggeriet skulle foregå på Indisk grund.

BRANCHENYT
Læs også