Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dansk milliardforretning køber britisk konkurrent

Den danske virksomhed Wrist har været på opkøbstogt og overtager britiske Garrets International.

Foto: Chinatopix via AP

Den nordjyske virksomhed Wrist Ship Supply har været på markedet og er kommet hjem med den britiske konkurrent Garrets International som nyerhvervelse.

Begge virksomheder leverer forsyninger til shippingindustrien, og den britiske virksomhed, der i øvrigt har tidligere Clipper-direktør Per Gullestrup i bestyrelsen, forsyner over 1.000 skibe på verdensplan.

Garrets International bliver lagt ind under Wrist-selskabet Seastar Management, når opkøbet er fuldbyrdet, men med Garrets som det fortsættende brand og som mål at forstærke dets ledende markedsposition.

Efter opkøbet vil der som nu være kontorer i både Nørresundby, Romford og Singapore. Garrets' adm. direktør Geoff Battersby fortsætter fremover som næstformand i bestyrelsen, mens Seastar Managements chef Niels Mors Snog bliver adm. direktør i det nye selskab.

Opkøbet er ifølge en pressemeddelelse fra Wrist et udtryk for, at virksomheder overordnet forfølger en vækst- og opkøbsstrategi og samtidig nærer et ønske om at konsolidere skibsforsyningsmarkedet, som er overrendt af mange mindre aktører.

Garrets har 25 år på bagen som selvstændig virksomhed, mens Seastar Management har eksisteret som en del af Wrist siden 2009 og betjener i dag 600 skibe inden for catering til havs.

»Vores ambition er at være de bedste, og dette opkøb skaber optimale rammer for præcis det. Med cirka 1600 skibe i vores cateringflåde har vi mulighed for at fastlægge nye standarder, hvad angår de servicer, man skal tilbyde,« udtaler Robert Kledal, adm. direktør i Wrist og slår fast, at de større muskler giver mulighed for at investere mere i velfærd om bord.

Catering til søs er ikke bare en leverance mad, tilføjer han, men handler om at skabe sundere forhold på skibene i det hele taget.

Wrist omsatte i 2014 for 3,3 mia. kr. og havde et overskud på 104 mio. kr. Prisen for opkøbet er ikke oplyst.

Hvis navnet Wrist i øvrigt lyder bekendt, er det ikke så mærkeligt. Virksomheden var søsterselskab til den nu krakkede oliehandelsvirksomhed OW Bunker, hvor W'et står for Wrist efter grundlæggeren Ove Wrist, og har siden 2007 haft kapitalfonden Altor, der var involveret i børsnoteringen af OW Bunker, som hovedaktionær. 

BRANCHENYT
Læs også