Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Så stor er regningen for klimaaftalen i Paris

Hvis klimaaftalen fra COP21 i Paris sidste år skal omsættes til virkeligheden, kommer det til at koste - i hvert fald på kort sigt.

Tomlerne var i vejret, da aftalen blev indgået i december. Nu skal checksene til at udskrives, og det bliver i første omgang en dyr fornøjelse. Foto: Francois Mori/AP

Der venter verdenssamfundet en gigantisk regning, hvis den klimaaftale, som verdens 195 lande underskrev ved COP21 i Paris i december sidste år skal blive en realitet, skriver nyhedsbureauet Bloomberg, der refererer konklusionerne i en ny rapport fra Bloomberg New Energy Finance og Ceres, en koalition af investorer og miljøforkæmpere fra Boston.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om ikke regningen bliver endnu større, hvis man undlader at betale de indledende omkostninger for at opfylde klimamålene.

Men hvis man skal undgå de værste effekter af klimaforandringer, er det over de næste 25 år nødvendigt at hælde godt 12.000 mia. dollars i den vedvarende energiindustri, lyder det i rapporten. Det er 75 pct. mere end de nuværende prognoser siger.

Rapporten viser, at solenergi, vindmølleparker og andre former for alternativer til de fossile brændsler allerede står til at modtage 6.900 mia. dollars over det kommende kvarte århundrede. Finansieringen skal dels ske via private initiativer og anspores af offentlige skattekroner.

Men for at opfylde målet om en maksimal global temperaturstigning på 2 grader, er det altså nødvendigt med over 5.000 mia. dollars yderligere.

BRANCHENYT
Læs også