Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danske vinhandlere presser flere penge ud af druerne

Flere af de største vinhandlere herhjemme har skruet op for indtjeningen. Nogle kigger mod udlandet.

Peter Schaltz, adm. direktør og ejer af Østjysk Vinforsyning, der for nyligt fremlagde rekordregnskab. PR-foto

Det er blevet væsentligt sjovere at sælge vin i Danmark.

Efter en årrække med krisestemning og et vinsalg i frit fald kan flere af landets største vinimportører nu melde om solid fremgang.

En af dem er Østjysk Vinforsyning, der for nyligt har fremlagt rekordregnskab.

»Vores kunder klarer sig generelt godt, og det smitter naturligt af på os. Vi har været gennem en række hårde år i starten af finanskrisen, men det har rustet os til det positive marked, vi oplever lige nu. Krisen har skærpet os,« siger adm. direktør og ejer Peter Schaltz.

Østjysk Vinforsyning er langt fra den eneste i vinbranchen, der skåler i succes. Regnskaberne for flere af de store aktører afslører økonomisk vækst – til trods for at vinsalget stadig er stagnerende.

Endnu har de fleste vinhandlere ikke aflagt regnskab for 2015, men meldingen fra adskillige er, at de har øget både omsætning og indtjening.

De fleste større vinimportører og -grossister herhjemme er organiseret i VSOD (Vin og Spiritus Organisation i Danmark). Her bekræfter bestyrelsesmedlem Ole Paustian, der også er indehaver af Taster Wine, som bl.a. står bag Skjold Burne-kæden, at vinhandlerne presser flere penge ud af druerne.

»Finanskrisen var et wake up-call, der fik branchen til at skære til og tilpasse sig. Det gør også, at vi nu ser bedre resultater, selvom vinsalget går en smule tilbage,« siger Ole Paustian.

Danmark har omtrent 1.600 vinimportører, hvilket er flere end i hele USA. Cirka 20 af importørerne sidder på langt størstedelen af markedet og efterlader således kun en bundslat til resten.

Sværest er det for specialhandlen, mener Ole Paustian. De skal især konkurrere med de store discountkæder og supermarkeder, der sidder på 80 pct. af vinsalget herhjemme – og som flittigt sælger vinene på tilbud.

Taster Wine, der leverer vin til bl.a. detailhandlen, forventer at vokse markant i 2016. Særligt de nordiske markeder og Tyskland skal drive væksten, fortæller Ole Paustian.

Også andre danske vinimportører gør sig drømme i udlandet.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også