Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Markedsrapport: Twitter lyste endelig op på Wall Street

Det så længe ud til at blive en blodrød dag, men midtvejs i dagens handel blev investorerne pludselig mere optimistiske. Særligt Twitter-aktien lyste op.

Twitter havde endelig en god dag på børsen efter at have været igennem et år, der ikke har budt på ret meget andet end nedtur. Foto: Richard Drew

Det startede skidt, men endte ganske fint. De amerikanske aktier lå nemlig længe til relativt store fald, men pludselig ændrerede investorerne holdning og kvitterede med stigninger, inden det hele i den afsluttende handel igen faldt en smule tilbage.

Kun Nasdaq blandt de tre ledende, amerikanske indeks endte med en stigning, idet indekset endte dagen 0,14 pct. oppe. Anderledes gik det for S&P 500 og Dow Jones, som faldt med henholdsvis 0,04 pct. og 0,10 pct.

Investorerne blev bl.a. tidligt på aftenen dansk tid bekymrede, da næstformand for den amerikanske centralbank, Stanley Fischer, udtrykte stor tvivl om, hvor verdensøkonomien egentlig er på vej hen.

»Vi ved det ganske enkelt ikke. Verden er et usikkert sted, og alle dem, som står for pengepolitikken, kan kun være sikre på, at det som sker, ofte er forskelligt fra det, vi for øjeblikket forventer,« sagde han ifølge Bloomberg.

Også udviklingen i den kinesiske økonomi var, nok engang, med til at få investorerne til at rynke brynene.

I centrum for det gode var Twitter-aktien, efter mediet The Information tidligere på dagen skrev, at kapitalfonden Silver Lake overvejede en endnu unavngiven form for handel. De rygter sendte Twitter, hvis markedsværdi ellers er mere end halveret over det seneste år, op med 6,61 pct.

Efter markedets lukketid aflagde Alphabet, Googles moderselskab, årsregnskab, og det var noget, der i den grad kunne få humøret frem.

I Kina var der endnu engang uroligheder, og en af de helt store historier var, at den kinesiske finansieringsvirksomhed Ezubao er mistænkt for at have frarøvet næsten en mio. investorer for helt op mod 50 mia. kinesiske yuan, svarende til lige over 52 mia. kr. Politiet måtte ifølge Financial Times benytte sig af to gravemaskiner for at finde 1200 regnskabsbøger, som var gemt under jorden.

På det danske aktiemarked begyndte dagen godt, men hen ad eftermiddagen bremsede stigningerne op. Det betød, at det ledende C20-indeks blot steg med 0,1 pct. samlet.

Der var dog enkelte positive undtagelser, og her gjorde særligt smykkevirksomheden Pandora sig bemærket med en stigning på 3,1 pct., efter både Nordea og Carnegie løftede deres kursmål på aktien. Mindre godt gik det for Vestas, hvis aktie faldt tilbage med 0,6 pct.

Kigger man på renterne, så steg den toneangivende, tiårige statsobligation med to basispoint til 0,64 pct.

De førende, europæiske indeks havde en skidt dag, hvor FTSE 100-indekset i London faldt med 0,39 pct., CAC 40-indekset i Paris faldt 0,56 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt faldt 0,41 pct. Helt galt gik det for finske Nokia, hvis forlig i en sag med Samsung, blev taget ilde op. Markedet kvitterede med et fald på 11,3 pct.

BRANCHENYT
Læs også