Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Vedbæks vinbaron gør klar til at indtage Sverige

Fremgang i vinbranchen får en af de største aktører herhjemme til at kigge udenlands.

Christian Philipson, indehaver af Philipson Wine. PR-foto.

Danmarks største vinhandler på nettet har fuld fart i forretningen og satser nu på at udbrede sin succes ud over landets grænser.

De seneste tre år har Philipson Wine mere end fordoblet indtjeningen. I 2014 fik selskabet et overskud på knap 21 mio. kr., og tallet voksede i fjor, fortæller stifter Christian Philipson.

Det har givet ham mod på mere.

»Vi er gået i gang med at sælge i Sverige, der i mange år har haft monopollignende tilstande på salg af vin, men nu oplever et vist opbrud. Det giver nye muligheder, som vi vil forsøge at udnytte,« siger Christian Philipson.

Salg af alkohol i Sverige
  • Systembolaget, en svensk, statsejet butikskæde, har monopol på detailsalg af spiritus, vin, øl og andre alkoholdige drikke med mere end 3,5 pct. alkohol i Sverige.
  • Kæden er verdens største importør af alkohol og består af over 400 butikker og 500 forhandlere fordelt over hele Sverige.
  • I henhold til svensk lovgivning sælger Systembolaget ikke alkohol til personer under 20 år, ligesom berusede personer ikke kan købe.
  • Det er tilladt for svenskere at købe alkohol fra udenlandske netbutikker - f.eks. hos Philipson Wine.

Christian Philipson bor i Vedbæk nord for København og grundlagde i 1987 Philipson Wine, der er en af de hurtigst voksende vinhandlere herhjemme.

Han køber sine vine direkte hos vinproducenter og sælger dem i hele kasser (12 flasker) til restauranter, virksomheder og private fra hele landet. 98 pct. af salget foregår online.

Ifølge Christian Philipson kan han sælge vinene billigere end så mange andre, fordi alle fordyrende mellemled er skåret væk. Desuden forsøger han at købe rigtigt ind, og stort ind, på de rette tidspunkter - og i de rette årgange.

Philipson Wine er blandt flere danske vinforhandlere, der oplever økonomisk fremgang. Det skyldes især to ting, mener Christian Philipson.

»For det første bruger danskerne stadig penge på de ting, de prioriterer højt. Vi sælger vin til dem, der er bevidste om, hvad de drikker. For det andet er der generel bedring blandt virksomheder og i restaurationsbranchen, hvilket smitter af på vores salg,« siger han.

Den største konkurrence kommer fra luksussortimentet i de store supermarkedskæder, der sætter sig på en større del af vinsalget herhjemme. Christian Philipson vil ikke afvise, at han selv skal have foden inden for i detailhandlen.

»Med udvalgte brands og det rette sortiment kan jeg sagtens se os i en vinafdeling i supermarkedet. Det er et mål for os at nå ud til en bredere målgruppe, f.eks. kunder, der impulskøber vin, og som læner sig opad trygge brands. Det vil bidrage til at øge vores volumen og vækst,« siger Christian Philipson.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også