Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

ALK-rival genoptager dele af produktionen i Frankrig

Foto: Roman Vondrous/CTK via AP

Det franske medicinalselskab Stallergenes Greer, der er rival til danske ALK-Abelló, har genoptaget dele af sin produktion og distribution fra fabrikken i Antony, som ellers har været sat på standby siden starten af december.

Af en meddelelse fra selskabet fremgår det, at det har fået tilladelse til igen at producere og distribuere tre af sine produkter fra fabrikken. Det drejer sig blandt andet om Stallergenes' tabletbaserede allergivaccine Oralair, der konkurrerer med ALK's Grazax, samt en tabletvaccine mod husstøvmideallergi under navnet Actair.

- Vi er glade for igen at kunne genoptage produktionen af Oralair, Actair og Alyostal. Disse produkter vil hurtigst muligt igen være tilgængelige for vores patienter og på en ordentlig måde, udtaler Fereydoun Firouz, administrerende direktør for Stallergenes Greer, i meddelelsen.

Det franske medicinalselskab må dog fortsat ikke producere de såkaldte NPP-produkter, der fremstilles individuelt til patienterne. Det drejer sig blandt andet om produkterne Staloral, Phostal og Alustal.

I forhold til de fortsat suspenderede NPP-produkter har der tidligere været problemer med forkerte etiketter på medicinen, hvilket betyder, at patienter har fået tildelt andres medicin.

Netop forkerte produktleverancer samt driftsmæssige forstyrrelser har været nogle af konsekvenserne for det franske selskab, efter det implementerede et nyt it-system. På grund af problemerne fik Stallergenes i starten af december pålæg fra de franske myndigheder om midlertidigt at indstille produktion og distribution fra selskabets fabrik i Antony.

BRANCHENYT
Læs også