Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Carlsberg beskyldes for at fyre ølpiger i strejke

Tophistorie fra Fagbladet 3F distribueret af Ritzau.

Foto: Marcus Brandt/AP

Carlsberg A/S beskyldes for at fyre fagligt aktive i Cambodja, skriver Fagbladet 3F.

Såkaldte ølpiger, der sælger drikkevarer på gader og restauranter, gik i strejke i hovedstaden Phnom Penh midt i januar i protest mod den omfattende brug af korttids-kontrakter og ændringer af arbejdstiden. De arbejder for bryggeriet Cambrew, der er 50 pct. ejet af Carlsberg.

- De ansatte forsøgte at få en dialog med Cambrew om forholdene, men bryggeriet nægtede. Da kvinderne mødte på arbejde efter strejken 21. januar, blev elleve af de ledende fagligt aktive fyret på stedet i strid med loven, siger Sar Mora, formand for fagforbundet Cambodian Food and Service Workers Federation.

Han forklarer, at kvinderne blev mødt med en plakat med billeder af de elleve uønskede ansatte, da de kom på arbejde: "Disse kvinder med følgende navn og foto er ikke længere ansat i firmaet," lyder den korte tekst på plakaten.

Ifølge pressechef i Carlsberg Group Kasper Elbjørn ønskede de elleve ansatte ikke at underskrive en ny kontrakt med ændrede arbejdstider. Det var derfor ikke lovligt at fortsætte samarbejdet. Han understreger samtidig, at lokal lovgivning er blevet overholdt ifølge hans oplysninger.

BRANCHENYT
Læs også