Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Sjælden bil solgt for 239 mio. kr.

Det kan blive ganske dyrt at erhverve sin drømmebil.

1957 Ferrari 335 S Spider Scaglietti med 400 hestkræfter. SWNS - NTI - MASONS - HEMEDIA - RPA

Har du penge, så kan du få - en yderst sjælden bil, nemlig en 1957 Ferrari 335 S Spider Scaglietti. Det skriver Financial Times med henvisning til en auktion, der i dag fandt sted i den franske hovedstad, Paris.

Og interessen for bilen var til at tage at føle på. Faktisk endte auktionen med en budkrig mellem to parter, som ifølge mediet varede i omkring 10 minutter, inden hammeren faldt. Køberen, der beskrives som en »udenlandsk køber,« endte med at betale en pris, der inklusiv skatter etc., endte på 32 mio. euro, svarende til 239 mio. kr.

Ifølge en ekspert i handler med biler er det svært at sige noget entydigt om, hvordan markedet udvikler sig for tiden - og dermed også, om han har gjort en god handel.

»Markedet er polariseret. Der bliver stadig tjent penge på de rigtig gode biler, hvor priserne stifer. Men markedet for 'massebiler', biler der ikke er i så høj kvalitet og bliver produceret i højere antal, var faktisk relativt svagt i 2015. Vi mener, at der er et overudbud i markedet,« siger Dietrich Hatlapa, stifter af Historic Automobile Group International, til Financial Times.

Der var ifølge Forbes på forhånd estimeret en salgspris i niveauet 30-34 mio. dollars for den sjældne bil.

BRANCHENYT
Læs også