Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Pandora fortsætter eksplosiv vækst - højeste omsætning nogensinde

Smykkekoncernen Pandora er flyvende og sætter rekord. Nu bliver aktionærerne belønnet.

I 2015 omsatte Pandora for 16,7 mia. kr., hvilket er 40 pct. mere end året før. Foto: Linda Johansen

Milliarderne ruller ind i den danske smykkekoncern Pandora, der tirsdag morgen afleverede sit årsregnskab for 2015.

I 2015 omsatte Pandora for 16,7 mia. kr., hvilket er 40 pct. mere end året før - og den højeste omsætning i Pandora nogensinde.

Samtidig fik smykkekoncernen et overskud før renter, skat og afskrivninger på 6,2 mia. kr. Det er en stigning på 44,7 sammenlignet med året før.

Om Pandora
  • Pandora blev stiftet i 1982 og har hovedkontor i København. På verdensplan beskæftiger selskabet over 15.000 medarbejdere, hvoraf ca. 10.400 arbejder i Gemopolis i Thailand, hvor virksomheden fremstiller sine smykker.
  • Pandoras smykker sælges i mere end 90 lande fordelt på seks kontinenter via ca. 9.500 forhandlere, herunder mere end 1.600 konceptbutikker.

Dermed fortsætter Pandora den massive fremgang, som har gjort selskabet til en af de vildeste væksthistorier i dansk erhvervsliv de senere år.

Og nu som også for alvor kommer selskabets aktionærer til gode.

For regnskabsåret 2015 foreslår bestyrelsen i Pandora, at det årlige udbytte forhøjes med 44 pct. sammenholdt med 2014 til et udbytte på 13 kr. pr. aktie - i alt 1,5 mia. kr.

Desuden vil Pandora påbegynde et nyt aktietilbagekøbsprogram for op mod 4 mia. kr., som skal gennemføres i 2016. Aktietilbagekøb betyder, at ledelsen leverer penge retur til aktionærerne ved at opkøbe egne aktier.

Adm. direktør Anders Colding Friis kalder 2015 for »endnu et succesrigt år« og hæfter sig ved, at Pandora har opnået tocifrede vækstrater på samtlige sine markeder.

»Vi har fastholdt vores fokus på netværket af brandede butikker, og i årets løb tilføjede vi næsten 400 nye konceptbutikker på globalt plan,« siger Anders Colding Friis.

Pandora vil øge omsætningen til over 19 mia. kr. i 2016. Det eksisterende netværk af butikker skal bidrage med en tredjedel af væksten, mens en udvidelse af butiksnetværket skal sikre de resterende to tredjedele.

Pandora har planer om at åbne mere end 250 nye konceptbutikker i løbet af året. Størstedelen skal åbnes i Europa og de resterende i Nord- og Sydamerika, Asien og Stillehavsområdet.

Derudover investerer Pandora én milliard kroner i bl.a. nye produktionsanlæg i Thailand og en storstilet offensiv i Kina og Japan. Ekspansion i Asien er et af hovedpunkterne på Pandoras dagsorden for 2016.

»Vi vil fortsætte med at udvikle forretningen gennem geografisk ekspansion i Asien, ikke mindst i Kina, men også i mere etablerede markeder som Italien og Frankrig, hvor vi mener, vi har et pænt potentiale,« siger Anders Colding Friis.

Hvad angår produktsortimentet, har Pandora særligt haft fokus på sine fingerringe, der nu omsætter for over 2 mia. kr. årligt.

»I 2016 vil vi begynde at udvikle øreringe kategorien, hvor vi også ser et pænt potentiale,« siger Anders Colding Friis.

Pandora, resultater (i mio. kr.)20152014
Omsætning16.73711.942
EBITDA6.2144.294
Årets resultat3.6743.098
EBITDA-margin37,1%36,0%

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også