Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Disney-rekord tyder på stor Lego-fremgang

Star Wars er så heftig en succes, at det giver Disney-koncernen det bedste kvartalsregnskab nogensinde. Det tegner godt for Lego.

Mega-sællerten Star Wars giver Disney sit bedste kvartalsresultat nogensinde. Christophe Ena

Disney-koncernen leverede en tiltrængt god nyhed få minutter efter, at det amerikanske aktiemarked havde lukket bøgerne.

Megasuccesen Star Wars har trukket så voldsomt op i Disneys indtjening, at resultatet for første kvartal af regnskabsåret nåede det højeste niveau i selskabets historie.

Underholdningskoncernen fik et overskud i første kvartal på 2,88 mia. dollars mod 2,18 mia. dollars i samme kvartal året før.

Omsætningen steg fra 13,39 mia. dollars til 15,24 mia. dollars i det første kvartal af det nye regnskabsår.

»Drevet af den fænomenale succes med Star Wars, leverede vi den højeste kvartalsindtjening i selskabets historie, hvilket markeder det tiende kvartal i træk med med tocifret vækst i indtjening per aktie,« udtaler Robert A. Iger, bestyrelsesformand og adm. direktør for The Walt Disney Company.

Også den amerikanske legetøjskoncern Hasbro kunne i går give Star Wars æren for en solid vækst i selskabets fjerdekvartalsregnskab.

Det samme kan blive tilfældet for danske Lego.

»Vi kender jo ikke tallene endnu, men vi ved, at Lego meget hurtigt - og hurtigere end sædvanligt - måtte melde udsolgt af deres Star Wars-produkter, så det tegner jo godt for Lego,« siger Sean McGowan, en uafhængig legetøjsmarkedsanalytiker fra New York.

Star Wars-succesen var for Disney dog ikke nok til at opsuge skuffelsen fra en anden del af forretningen, nemlig kabeltv. Derfor faldt aktien med 2,7 pct. som en første reaktion i det amerikanske eftermarked.

BRANCHENYT
Læs også