Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Lundbecks topchef røg ned i løn: Får over 1 mio. kr. om måneden

Lundbecks nye tochef, Kåre Schultz, har indkasseret en månedsløn i alt på over en mio. kr. om måneden. Det er dog lidt mindre, end han tjente hos sin tidligere arbejdsgiver.

Topchef Kåre Schultz har på otte måneder i Lundbeck tjent 9,5 mio. kr. i alt. Arkivfoto: Jens Dresling

Bonusser, pensionsindbetaling og den faste lønudbetaling giver Lundbeck-topchef, Kåre Schultz, knap 1,2 mio. kr. om måneden.

Lundbeck betalte ham i alt 9,5 mio. kr. i 2015 for at stå i spidsen for medicinalvirksomheden siden maj. Det viser det netop offentliggjorte årsregnskab for H. Lundbeck A/S .

Ganget op svarer det til en årsløn på 14,3 mio. kr., og det er faktisk lidt mindre, end han tjente som viceadministrerende direktør hos konkurrenten Novo Nordisk A/S . Her tjente han i sit sidste fulde år, inden han fik sparket, en årsløn i 2014 på i alt 15 mio. kr.

Dog kommer han ikke til at mangle penge på trods af den mindre lønnedgang. Ifølge Novo Nordisks årsrapport fik Kåre Schultz nemlig et gyldent håndtryk på hele 72,7 mio. kr.

Kåre Schultz's samlede Lundbeck-indkomst i de otte måneder fra maj til udgangen af 2015 består af en grundløn på 4,6 mio. kr., en bonus på 3,5 mio. kr., pension på 1,2 mio. kr. samt andre goder for 0,2 mio. kr.

For de fleste er en samlet månedslån på over en mio. kr. mange penge, men målt i forhold, hvad topchefen i den virksomhed, han forlod på trods af, at han var udset som kronprins, er lønnen ikke helt lige så høj. Novo Nordisk betalte sin adm. direktør, Lars Rebien Sørensen, 26,8 mio. kr. i 2015.

Mens Kåre Schultz er gået en lille tand ned i løn, har hans bestyrelsesformand, Sven Håkan Bjørklund, fået en betydelig lønforhøjelse i 2015. Den samlede løn lød i 2015 på 4,9 mio. kr. - svarende til en månedsløn på over 400.000 kr. I 2014 år tjente formanden betydeligt mindre og kunne indkassere 1,4 mio. kr. i alt.

Lønstigningen skyldes ifølge Lundbecks årsrapport, at formanden i 2015 havde flere driftsmæssige opgaver.

BRANCHENYT
Læs også