Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dong, Lego og PKA indgår milliardaftale

Dong har solgt halvdelen af Burbo Bank-vindmøllepark til pensionskassen PKA og Lego-ejerne i Kirkbi. Prisen er 6,6 mia. kr.

Foto: Jens Dresling

Energikoncernen Dong Energy har solgt 50 pct. af vindmølleparken Burbo Bank Extension til pensionskassen PKA og Kirkbi, der ejer 75 pct. af Lego og er ejet af Lego-familien Kirk Kristiansen.

Det oplyser Lego og Dong onsdag aften.

Prisen for halvdelen af parken er 6,6 mia. kr. Pengene vil falde i løbet af 2016 og 2017, hvorefter PKA og Lego vil eje hver 25 pct. og Dong den sidste halvdel.

Parken skal stå klar i første halvdel af 2017. Til den tid skulle parken gerne producere energi nok til det årlige elforbrug i mere end 230.000 husholdninger.

Vindmølleparken består af 32 MHI Vestas V164-8.0MW vindturbiner.

Dong Energy skal stå for driften og vedligeholdelsen af Burbo Bank Extension under en langtidskontrakt. Desuden vil Dong være ansvarlig for salget og leveringen til aftagerne af møllernes produktion af energi.

Lego har som erklæret mål at skabe lige så meget vedvarende energi, som legetøjskoncernen bruger. Burbo Bank er selskabets anden vindmølleinvestering, idet Kirkbi allerede har investeret i havmølleparken Borkum Riffgrund.

BRANCHENYT
Læs også