Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Kort optur slut - aktierne fik hug igen

Onsdagens bratte kurstigning holdt ikke mere end en enkelt dag, inden aktierne igen fik hug.

Cement- og mineingeniørkoncernen FLSmidth kom med regnskab torsdag, men fik ikke for alvor investorerne op af stolen. Foto: FLSmidth

Torsdagen kunne slet ikke leve op til onsdagen for de danske, eller for den sags skyld de europæiske, aktier. C20-indekset faldt med 2,8 pct. til 892,8.

Også i USA er dagen startet skidt med samtlige toneangivende indeks nede med over 1 pct.

Efter en brat optur på 4 pct. - den bedste enkeltdag siden C20-indekset for tre år siden gik over til at sætte loft over, hvor meget giganten Novo Nordisk A/S må fylde - brød onsdagen ellers markant med trenden for 2016.

Men torsdag fes festen altså ud igen.

FLSmidth & Co. A/S kom med regnskab, der fik aktiekursen til at danse lidt op lidt ned omkring udgangspunktet i kurs 217,10. Til sidst lukkede aktien dog med en stigning på 0,7 pct.

Derudover brød kun DSV og Carlsberg med den kedelige stemning torsdag med stigninger på henholdsvis 0,3 pct. og 1 pct.

Værst gik torsdagen ud over A.P. Møller -Maersk A/S , Nordea Bank AB og Danske Bank A/S , der faldt med henholdsvis 5,9 pct., 5,3 pct. og 4,5 pct.

Uden for C20 var der markante hug til Topdanmark A/S , der aflagde et regnskab med markant tilbagegang. Aktien faldt med over 6,5 pct., og har nu tabt over en tredjedel af sin værdi, hvis man går et år tilbage.

Samtidig bekræftede Topdanmark, at man fortsætter de aktieopkøb, der står til gradvist at give den finske finanskæmpe Sampo magten over selskabet.

BRANCHENYT
Læs også