Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fritz Schur har været på storindkøb i børsnoteret selskab

Jan Klee har solgt sine aktier i Brd. Klee til den kendte erhvervsmand Fritz Schur.

Fritz Schur  Foto: Joachim Ladefoged

Erhvervsmanden Fritz Schur har haft den store pengepung fremme for at købe aktier i Brd. Klee A/S.

Schur har købt sig til magten i det børsnoterede selskab for et millionbeløb, fremgår det af en fondbørsmeddelelse fra Brd. Klee.

Aftalen lyder på et køb af nominelt 900.000 kr. A-aktier og nominelt 1.380.600 kr. B-aktier i Brd. Klee svarende til 44,67 pct. af aktiekapitalen og 48,72 pct. af stemmerne i selskabet.

Efter købet vil Fritz Schurs samlede direkte og indirekte aktiepost svare til 97,45 pct. af stemmerettighederne og 89,36 pct. af aktiekapitalen, fremgår det af meddelelsen.

Bdr. Klee, som har til huse i Albertslund, leverer tekniske komponenter og halvfabrikata i form af gearmotorer, pumper og blæsere til dansk industri. Virksomhedens aktier er delt op i A- og B-aktier.

De børsnoterede B-aktier har en nominel værdi på 3.305.000 kr. og giver 33.050 stemmeretter, mens A-aktierne, som ikke er noteret på børsen, har en nominel værdi på 1.800.000 kr. og giver 180.000 stemmeretter.

Fritz Schur, der bl.a. er kendt for sine tidligere formandsposter i Dong Energy, SAS og Post Nord, er næstformand i virksomheden og ejer i forvejen nominelt 900.000 kr. A-aktier og nominelt 1.381.300 kr. B-aktier i Bdr. Klee A/S via forskellige selskaber.

Handlen mangler fortsat at blive godkendt af konkurrencemyndighederne. Efter handlen vil Jan Klee Holding ApS ikke længere eje aktier i selskabet.

Brd. Klee leverede i regnskabsåret 2014/2015 en omsætning på 157 mio. kr., hvilket gav et overskud efter skat på 7,1 mio. kr.

Fremgangen fortsatte i første kvartal, og selskabet fastholder derfor sine forventninger om et årsresultat på et lidt højere niveau end i det forrige regnskabsår.

BRANCHENYT
Læs også