Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Picasso og Monet solgt til favørpris

Mange investorer og finansjonglører verden over har oplevet markante fald i deres formuer grundet nedsmeltningen i olie- og råvaremarkederne samt nedturen i aktiemarkederne, og denne værdierodering ser nu ud til at skære toppen af priserne i kunstmarkedet.

Malaysisk finansmand fik angiveligt stort tab på kunst solgt via Sotheby's-auktionen. Foto: Kin Cheung/AP

Ifølge flere unavngivne kilder til Bloomberg News har en malaysisk finansmand, Low Taek Jho, solgt tre prestige kunstværker på auktion hos Sotheby's med kæmpe tab til følge.

Meldingerne går på, at Low Taek Jho har været tvunget til at sælge værker af Claude Monet, Pablo Picasso og Jean-Michel Basquiat, hvor det nævnes, at specielt salget af værkerne af Picasso og Basquiat resulterede i markante tab. Det samlede salg indbragte 54 mio. dollars, hvilket svarer til godt 370 mio. kr.

De tre værker har været sat i pant for et udlån. Bloomberg News skriver, at Jho har tiltrukket opmærksomhed med sin ekstravagante livsstil, hvilket er blevet finansieret med ejendomshandler. Den 34-årig finansmand er blevet set til fest med kendissen Paris Hilton, og han har været på den røde løber med R&B-sangeren Alicia Keys. Yderligere har han relationer til Malaysias premiereministers familie.

Low Taek Jho gjorde sit indtog på kunstscenen i 2013 og 2014, hvor han storindkøbte værker af fineste kaliber, hvilket fik hele branchens opmærksomhed. Bloomberg News skriver, at man den seneste tid har set, at Jho nu sidder på salgssiden.

De økonomiske konjunkturcykler i forskellige aktiver bevæger sig simultant, men ifølge en økonomisk teori også med en difference i tempoet i de forskellige segmenter og aktiver. Typisk ser man industri, og transportsektorens aktier i en ledende rolle af cyklen, imens selve BNP-væksten halter efter og er sidst til at reagere på en optur eller nedtur. I den tunge ende af skalaen finder man typisk også priserne på kunst.

Det falder godt i tråd med meldinger fra Blomberg News, som beretter, at man har set prisstigninger i kunstverdenen siden 2010, hvilket kan sammenholdes med at det brede amerikanske aktieindeks S&P500 er kørt opad siden februar 2009 indtil juni 2015. Det nævnes, at kunstmarkedet har nydt godt af tilstrømningen af de mange nyrige, som især kom fra emerging markets såsom Kina og Asien samt Latinamerika.

BRANCHENYT
Læs også