Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Arbejdstilsynets smiley-ordning skal evalueres

Foto: Joachim Adrian

Arbejdstilsynets smiley-ordning, hvor grønne, gule og røde smileyer på Arbejdstilsynets hjemmeside giver offentligheden mulighed for at følge med i, hvordan det går med en virksomheds arbejdsmiljø, skal kigges grundigt efter i sømmene. Det har beskæftigelsesministeren besluttet, skriver Fagbladet 3F.

- Med henblik på at sikre, at smileyordningen er indrettet så hensigtsmæssigt som muligt, har jeg bedt Arbejdstilsynet om at gennemføre et grundigt eftersyn af ordningen, skriver Jørn Neergaard Larsen i et svar til Christian Juhl, arbejdsmiljøordfører fra Enhedslisten.

Fagbladet 3F har i en række artikler beskrevet, hvordan syv ud af de 10 virksomheder, der har flest anmeldte arbejdsskader, har fået en grøn smiley fra Arbejdstilsynet. Og at to ud af de ti danske virksomheder med flest arbejdsskader har en krone-smiley, som betyder, at virksomhederne slipper for besøg fra Arbejdstilsynet.

- Selv den bedste smiley kan dække over væsentlige mangler i det forebyggende arbejde. Derfor er det vigtigt, at ministeren nu igangsætter et grundigt eftersyn af ordningen. Man skal kunne stole på ordningen. Ellers skaber man falsk tryghed, og det svækker den forebyggende indsats, siger Christian Juhl.

Beskæftigelsesministeriet oplyser, at det endnu ikke er besluttet om Arbejdstilsynet selv skal stå for evalueringen. Det ligger heller ikke fast, hvornår den skal være færdig eller, om alle kan se den.

I 3F er der dog ingen tvivl om, hvem der skal have adgang til resultaterne:

- Jeg forventer selvfølgelig, at evalueringen bliver offentlig tilgængelig. Vi skal alle være med til at vurdere, om smileyordningen skal laves om, siger Ulla Sørensen, der er arbejdsmiljøansvarlig i 3F.

BRANCHENYT
Læs også