Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Frygt for kontaktløse kreditkort er gået viralt - og den er god nok

Kontaktløse kreditkort bliver mere og mere udbredt. Men et opslag på Twitter har skabt en frygt for betalingsmetoden. Danske Bank afviser frygten.

Underdirektør i Danske Bank, Claus Bunkenborg, siger, at banken ikke har oplevet tilfælde, hvor de kontaktløse kreditkort er blevet misbrugt. Foto: Peter Hove Olesen

Et opslag på Twitter har skabt frygt for, at tyve kan stjæle penge fra folk med de nyindførte kontaktløse kreditkort ved at holde en type kortaflæser tæt på kortet. Eksempelvis mens folk står tæt i et tog, og kortet ligger i lommen.

Opslaget er blevet delt på især Danske Banks Facebook-væg af flere bekymrede kunder. Men banken afviser frygten for, at tyve kan stjæle dine penge fra dit kort, mens det ligger i lommen på dig.

»Teknisk kan det godt lade sig gøre, men vi mener ikke, der er en risiko. Man skal inden for meget få centimeter for at kunne gøre det. Vi mener, der er stor sikkerhed på kortet, og desuden dækker banken, hvis det skulle ske,« siger Claus Bunkenborg, underdirektør og chef for kundeløsninger i Danske Bank.

Hvis en tyv skulle lykkedes med at komme tæt nok på kortet, kan vedkommende dog hæve op til 1.000 kr. på kortet. Beløbet er begrænset af, at kontaktløse transaktioner maksimalt må være på 200 kr., og at brugere skal indtaste pinkode ved hver femte betaling.

Risikoen er altså til stede, men Danske Bank fastholder, at problemet ikke kommer til at hærge danskere, der har de nye kort.

»Jeg har ikke kendskab til nogen situationer, hvor det rent faktisk er sket, og vi ville tilbagebetale, hvis det skete. Så man skal bare fortsætte som normalt,« siger Claus Bunkenborg.

Kunder skal dog være opmærksom på, at bankerne kan afstå fra at dække tab, hvis kunden ikke har »opført sig ansvarligt« som der står i Nets' vejledning.

Opslaget på Twitter falder sammen med at Mastercard i dag offentligjorde tal, der viser at brugen af det kontaktløse kreditkort stiger på europæisk plan. 13 pct. af alle handler i fysiske butikker i Europa foregik med kontaktløse kreditkort i fjerde kvartal af 2015.

BRANCHENYT
Læs også