Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Bankers kursdrøn giver lommesmerter: Bonusser for 9 mia. kr. er forduftet for udskældte bankfolk på Wall Street

Bankers aktiekurser har været i frit fald. Det har udhulet værdien af bankansattes bonusprogrammer med et milliardbeløb, viser en analyse.

Storbanken Goldman Sachs' ansatte er blandt de amerikanske bankfolk, som må sande, at de faldende aktiekurser har udhulet værdien af deres bonusprogrammer. Foto: AP Photo/Mark Lennihan.

Det har givet alvorlige lommesmerter hos Wall Streets bankfolk, at de store amerikanske banker har været udsat for lidt af en kursmassakre.

De ansattes bonusprogrammer, som blev tildelt i 2014, er faldet 9 mia. kr. i værdi, viser en analyse fra Wall Street Journal. Analysen omfatter de ansatte hos storbankerne J. P. Morgan, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs og Morgan Stanley. Værditabet skyldes, at bankernes aktiekurser er faldet kraftigt, siden aktiebonusserne blev tildelt.

»Det er en stor ting. Forretningen er nede, markedet er nede, aktierne er nede. Det kunne ikke komme på et dårligere tidspunkt,« siger Alan Johnson, adm. dir. i Johnson Associates til MarketWatch.

Hvis kursen på bankaktier efter de seneste fald holder sig nede, kan det betyde, at it-virksomheder og andre brancher får lettere ved at rekruttere ansatte fra bankerne, som allerede lider under, at de har et blakket ry, lyder vurderingen.

»Færre bankfolk siger i dag, "Oh, jeg kunne aldrig smutte herfra, for se hvor mange penge jeg ville efterlade",« pointerer Stacy Stevens, formand for rekrutteringsfirmaet Park Avenue Group, til MarketWatch.

Alene Goldman Sachs' ansatte har oplevet, at deres bonusser har mistet 2,7 mia. kr. i værdi ifølge analysen. Siden januar sidste år er Morgan Stanleys aktiekurs faldet 32 pct., mens Goldman Sachs' markedsværdi er dykket 17 pct. J. P. Morgan er i perioden gået imod strømmen i sektoren med en aktiekurs, der er steget 2 pct.

Efter finanskrisen har flere banker knyttet bonusser til mere langsigtede performancemål ofte ved hjælp af aktietildelinger. Derfor kan bankernes meget kraftige kursfald betyde, at der vil gå lang tid, før bonusprogrammerne bliver penge værd.

BRANCHENYT
Læs også