Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

I 24 år var dette domæne ubrugt: Men nu har "den nye Steve Jobs" fået fingrene i det

Indtil fredag skulle man skrive teslamotors.com for at komme ind på Tesla-koncernens hjemmeside. Det er slut nu.

Tesla Motors' topchef, Elon Musk, har nu erhvervet sig rettighederne til domænet tesla.com. Foto: AP

Siden 1992 har domænet tesla.com været ejet af den amerikanske ingeniør Stu Grossman.

Så da Tesla Motors, eller bare Tesla som det kaldes i daglig tale, blev grundlagt i 2003, måtte grundlæggerne, heriblandt den nuværende topchef Elon Musk, nøjes med domænet teslamotors.com.

Elon Musk, der af mange medier er blevet sammenlignet med Apples nu afdøde grundlægger, Steve Jobs, ville ellers gerne have haft tesla.com, men det var ikke muligt at erhverve domænet fra Stu Grossman.

Indtil fredag. Her lykkedes det nemlig Tesla at få fingrene i tesla.com.

Det skriver Bloomberg.

Det er endnu ikke klart, hvorfor Stu Grossman ventede indtil nu med at give domænet fra sig. Men han købte tesla.com i 1992, fordi han var en stor beundrer af videnskabsmanden Nikola Tesla, der opfandt vekselstrømsmotoren.

»Hr. Grossman er ingeniør og en stor fan af Nikola Tesla. Han har haft det (domænet, red.), og nu har bilvirksomheden Tesla det. Jeg vil formode, at dette er en frivillig aftale,« siger John Berryhill, en advokat, der for et årti siden repræsenterede Stu Grossman i en sag mod Tesla Industries, til Bloomberg.

Det amerikanske medie har forsøgt at få en kommentar fra Stu Grossman, men dette har Bloomberg endnu ikke haft held med. Men ifølge John Berryhill har mange henvendt sig til Stu Grossman gennem årene for at få ham til at videregive domænet tesla.com.

For et år siden blev Elon Musk ifølge Bloomberg spurgt, om han kunne finde på at ændre sin virksomheds navn fra Tesla Motors til bare Tesla. I den forbindelse sagde han, at det var et spørgsmål om domænerettigheder.

Det problem har han altså nu skaffet af vejen.

BRANCHENYT
Læs også