Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Snart behøver du ikke en nøgle for at køre Volvo

I den kommende uge vil Volvo præsentere nøglefri biler, som efter planen kommer på markedet fra 2017.

Fra 2017 vil Volvo-biler kunne åbnes og startes uden en fysisk nøgle. I stedet vil en smartphone-app fungere som nøgle. Foto: PR-foto

Hvis man er Volvo-ejer, bliver der fra 2017 én ting mindre at huske på, når man skal ud af døren.

For fredag skrev den svenske bilproducent i en pressemeddelelse, at den har planer om at blive verdens første bilproducent, der kan tilbyde dens kunder nøglefri biler.

I stedet for den fysiske nøgle vil Volvo-ejere få tilbudt en digital nøgle gennem en smartphone-app, og med denne vil bilen kunne låses op og startes.

Volvo vil præsentere den nye teknologi på en kongres i Barcelona i næste uge.

»Vores innovative digitale nøgleteknologi har potentialet til fuldstændigt at ændre måden, hvorpå man kan få adgang og dele en Volvo-bil. I stedet for, at bilen står stille på en parkeringsplads en hel dag, kan bilen blive brugt oftere og mere effektivt af, hvem ejeren ønsker,« siger Henrik Green, vicepræsident for Volvos produkstrategi, i en pressemeddelelse.

I flere år har der været en løsning, som har gjort, at en bilnøgle ikke nødvendigvis behøver at sidde i tændingslåsen i visse biler. Den teknologi har Volvo altså nu tænkt sig at overhale.

De nøglefrie Volvo-biler vil blive testet i løbet af foråret i Gøteborg. Fra 2017 forventer Volvo, at dens kunder kan tilgå teknologien.

Men hvis man stadig er til den gode gamle nøgle, vil Volvo ikke sætte en stopper for det. De fysiske nøgler vil den svenske bilproducent nemlig fortsætte med at tilbyde til de kunder, der ønsker det.

BRANCHENYT
Læs også