Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danske Bank omrokerer: Erhvervsstjerne og storaktionær ud - Mærsks højre hånd og nordmand ind

To medlemmer af Danske Banks bestyrelse stopper og bliver erstattet af Mærsk Mc-Kinney Møllers mangeårige personlige assistent samt norsk erhvervskvinde.

Adm. direktør Thomas F. Borgen og bestyrelsesformand Ole Andersen ved en tidligere generalforsamling i Danske Bank. Foto: Niels Hougaard

Der skal nyt blod ind i Danske Bank A/S -bestyrelsen ved den årlige generalforsamling.

Storbanken siger nemlig farvel til både den tunge danske erhvervsmand Jim Hagemann Snabe samt kapitalfonden Cevians repræsentant Lars Förberg.

Det oplyser banken selv i sin indkaldelse til generalforsamlingen, der løber af stablen d. 17. marts.

De bliver erstattet af Lars-Erik Brenøe og Hilde Merete Tonne.

Brenøe har tætte forbindelser til A.P. Møller-Mærsk og er efter en lang årrække som personlig assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller i dag i ledelsen for blandt andet A.P. Møller Fonden, der også er storaktionær i banken.

Jim Hagemann Snabe er i øvrigt også på vej ind i A.P. Møller -Maersk A/S -ledelsen.

Den anden exit fra bestyrelsen gælder topchefen for den svenske kapitalfond Cevian, Lars Förberg, der med et ry for aktivistisk aktionær-opførsel blev indlemmet i bestyrelsen i Danske Bank i 2013, efter Cevian havde opkøbt en stor portion af bankens aktier.

Bestyrelsen suppleres derfor også med norske Hilde Merete Tonne, der ud over en tung ledelsespost i Telenor-gruppen er et erfarent bestyrelsesmedlem.

Derudover er der igen forslag fra flere aktionærer med baggrund i det politiske liv.

Påfaldende nok i forhold til foregående år vælger Danske Bank i år at støtte et af forslagene; mens man siger nej til forslag om trække sig ud af ikke-vedvarende energi, en europæisk transaktionsskat og oprettelse af flere elevpladser er der nemlig ja til et loft over gyldne håndtryk:

»Danske Bank skal bruge sine penge på god bankdrift frem for store fratrædelsesgodtgørelser. Derfor mener vi, at der på næste generalforsamling må blive fremlagt et loft over, hvor store fratrædelsesgodtgørelser må være,« lyder forslaget, der får støtte, fordi banken mener allerede at leve op til det:

»Bestyrelsen støtter forslaget og henviser til bestyrelsens forslag til aflønningspolitik , hvoraf det fremgår, at bestyrelsen foreslår, at det nuværende loft for fratrædelsesgodtgørelser på maksimalt to års fast løn videreføres uændret.«

BRANCHENYT
Læs også