Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Elektronikgigant sætter milliardopkøb på pause

Foxconns opkøb af den japanske elektronikgigant Sharp er sat på pause, fordi ledelsen i Foxconn har modtaget »nye oplysninger«.

Foxconn, der samler Apples iPhones, har bedt om en time out. Foto: AP

Et historisk opkøb i milliardklassen er nu sat på pause i ubestemt tid. Tidligere torsdag annoncerede elektronikfirmaet Foxconn fra Taiwan ellers, at man stod klar til at købe den japanske konkurrent Sharp, der befinder sig på kanten af fallit. Købet er vurderet til ca. 42 mia. kr.

Men nu har Foxconn, der samler Apples iPhones, bedt om en time out, fordi firmaet har modtaget »ny information« fra Sharp, der skal undersøges.

Det skriver BBC.

Ifølge en pressemeddelelse fra Foxconn, har man sat købet i bero, indtil man har fået undersøgt de nye oplysninger.

»Vi ser os nødsaget til at udskyde enhver underskrivelse af en endegyldig aftale, indtil vi har en tilfredsstillende forståelse og løsning på situationen,« skriver Foxconn i meddelelsen.

Foxconn samler kun komponenterne, der udgør en iPhone, mens Sharp er førende på produktionen af touchskærme. Derfor vil det potentielt være en stor gevinst for Foxconn, hvis man købe Sharps skærmteknologi. Det er anslået, at touchskærmen alene står for 20 pct. af omkostningerne ved produktionen af en iPhone.

Købet af Sharp er stærkt kontroversielt. I Japan har det vakt stor debat, at virksomheden nu er på vej til at skifte ejerskab til udenlandske hænder – især set i lyset af, at den japanske stat og en række japanske banker i fjor måtte træde ind og redde virksomheden fra konkurs.

Ledelsen i Foxconn har endnu ikke sat en tidshorisont på, hvornår man forventer at komme med nyt i sagen.

BRANCHENYT
Læs også