Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Større pres på kommunerne for at få flygtninge i job

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev fredag enige om 21 punkter, der lægger et større pres på kommunerne for at få flygtningene og asylansøgere i arbejde. 

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har landet den første trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter. Resultaterne lægger pres på kommunernes integrationsindsats og skal danne grobund for regeringens videre forhandling med kommunerne.  Foto: Katinka Hustad

Der er lagt i ovnen til en gedigen omlægning af kommunernes integrationsindsats i første del af den trepartsaftale, som regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen fredag eftermiddag er blevet enige om.

Den har 21 punkter, der under titlen »Øget beskæftigelse i integrationsindsatsen« bl.a. skal tage hensyn til jobmulighederne, når man skal placere flygtningene rundt om i landet, der skal være et stærkere jobfokus i integrationsindsatsen, en mere erhvervsrettet danskundervisning og kommunerne skal styrke virksomhedsservicen. Man dropper også sprogkrav til flygtningene.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen siger til dr.dk:

»Kommunerne skal fra nu af bruge alle deres kræfter på, at mennesker får fodfæste i job af en eller anden karakter, og så skal øvrige aktiviteter, fx danskundervisning, indrette sig derefter, siger han.

Ifølge Kommunernes Landsforenings hjemmeside ser KL’s formand og Venstre-borgmester i Kalundborg, Martin Damm, store muligheder i aftalen:

»KL er helt enig i, at der allerede i asylfasen skal ske en bedre og mere ensartet screening af flygtningenes formelle og uformelle kompetencer. Det er en meget vigtig forudsætning for, at kommunerne hurtigt kan komme i gang med integrationsindsatsen,« udtaler han.

Regeringen og kommunerne skal i de såkaldte topartsaftaler nu finde ud af, hvordan indsatsen bliver omsat til praksis. Det sker samtidigt med, at trepartsforhandlingerne går efter at forhandle delaftaler med overskrifterne »Bedre rammer for virksomheder til at ansætte flygtninge« og »Enklere og mere fleksibel virksomhedsrettet indsats« på plads.

BRANCHENYT
Læs også