Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dong Energy i ny stor fyringsrunde: Op til 280 stillinger nedlægges

Op til 280 stillinger i Dongs olie- og gasforretning nedlægges.

Lave oliepriser og projektproblemer - på især oliefeltet Hejre (billedet) - betyder, at Dong igen fyrer i sin olie- og gasforretning. Foto: Dong Energy

Dong Energys olie- og gasforretning er i massiv modvind, og det risikerer nu at ramme mere end hver tredje stilling.

Ifølge Finans' oplysninger fik oliedivisionens medarbejdere i slutningen af sidste uge at vide, at der skal skæres op til 280 stillinger - herunder også eksterne konsulenter.

Dongs Oil & Gas-division beskæftigede 727 fuldtidsansatte ved udgangen af 2015, så der er tale om et markant indhug blot halvandet år efter, at Dongs olieforretning sidst var igennem en fyringsrunde.

Nedskæringerne har allerede haft konsekvenser i de øvre ledelseslag. Ifølge Finans' oplysninger er Dongs norske managing director, Philip Johannes Lafeber, fratrådt sin stilling, og det samme er Dongs efterforskningsdirektør Jan Terje Edvardsen.

Dong bekræfter, at op mod 280 stillinger nedlægges frem mod udgangen af marts.

»Vi har sat en proces i gang, hvor ledelse og samarbejdsudvalg blandt andet ser på, hvor mange ledige stillinger, der kan indgå i reduktionen og i øvrigt, om tallet kan komme længere ned. Men der er ingen tvivl om, at markedsvilkårene for vores olie-gasforretning er presset, og at vi har behov for at reducere kraftigt. Vi kan ikke p.t. sige noget om, hvordan den endelige fordeling bliver,« skriver presserådgiver Ulrik Frøhlke i en mail.

Olieforretningen var igennem sin seneste fyringsrunde for omtrent halvandet år siden, da 100 stillinger blev nedlagt i efteråret 2014.

Den seneste fyringsrunde kommer, efter energiselskabet nedskrev værdien af sine olieprojekter med hele 16 mia. kr. i sit regnskab for 2015 som følge af lave oliepriser og forsinkelser på oliefeltet Hejre samt projekter vest for Shetlandsøerne.

Året forinden nedskrev Dong sine sorte aktiver med 8 mia. kr., så selskabets største investeringer i dag er bogført til omtrent en håndfuld milliarder, selvom det fortsat er den mest indbringende del af forretningen.

På trods af de store nedskrivninger præsterede Dong Oil & Gas således et driftsresultat (Ebitda) på 9,8 mia. kr. i 2015 - det højeste nogensinde. Det skyldes dog i høj grad selskabets afdækning af olieprisen, der betyder, at Dong mærker olieprisens nedtur med to års forsinkelse.

BRANCHENYT
Læs også