Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Rettet: Succes kommer af hårdt arbejde - ikke tykkelsen på pengepungen

Mange iværksættere tror, at investeringer udefra er vejen til succes.

Dennis Drejer stiftede Rito.dk uden kapitalindskud udefra. Siden har han takket nej til mange interesserede investorer.  Foto: PR Foto

I den første udgave af denne artikel fremstod det som om, at Dansk Erhverv kunne se en tendens til, at mange iværksættere havde en fejlopfattelse af investeringsbehovet. Dansk Erhverv har efterfølgende understreget, at man ikke kan bekræfte en sådan tendens, men at der er flere veje til at lykkedes som iværksætter.

Man kan ikke få succes som iværksætter, medmindre man har en investor i ryggen. Eller kan man?

For mange iværksættere er selve investeringen målet i sig selv frem for virksomhedens succes. Men man kan faktisk godt skabe en succesfuld virksomhed uden et kæmpe kapitalindskud, mener adm. direktør hos Foreningen for Dansk Internethandel, Niels Ralund.

»Succes med forretningen kommer af hårdt dedikeret arbejde, der fokuserer på udvikling af forretningen og ikke tykkelsen på ens egen pengepung,« siger Niels Ralund, der selv har startet og drevet en række digitale virksomheder gennem de sidste 30 år.

Men kun at gå efter at få investorer med på vognen er et kortsigtet sats.

»Jeg har fuld forståelse for fornøjelsen ved at tjene penge, men det er nu engang glæden ved at lykkedes med forretningen, der skal drive værket,« siger Niels Ralund.

Dennis Drejer, stifter af Rito.dk, der sælger garn og hobbyartikler, er et eksempel på, at det faktisk er muligt at få succes uden enorme investeringer. Han indskød for snart to år siden 300.000 kr. i sin egen virksomhed. I dag har Rito.dk seks fuldtidsansatte og ni deltidsansatte, og virksomheden er i rivende vækst. Dennis Drejer fortryder ikke, at han hen ad vejen har takket nej til interesserede investorer.

»Efter min mening er det en udfordring, at der er så mange iværksættere, som tror, at man udelukkende kan opbygge en succesfuld forretning, hvis man får en investor med i projektet. I den anledning håber jeg, at jeg kan inspirere andre iværksættere til at indse, at investeringer ikke er ensbetydende med, at man kan få succes,« siger Dennis Drejer.

Dansk Erhverv understreger, at man sagtens kan få en virksomhed til at vokse med lidt mindre midler.

»Der findes mange veje til vækst - nogle virksomheder henter investeringer udefra, mens andre skaber store succeser med organisk vækst. Sådan udvikler mange succeser sig også i Danmark,« siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv Sigurd Schou Madsen.

BRANCHENYT
Læs også