Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bryggerigigant øger overskuddet

Dårligt sommervejr rammer omsætningen hos Royal Unibrew, der alligevel formår at forbedre sin indtjening betydeligt.

Royal Unibrew kæmper med salget men formår alligevel at øge overskuddet. Foto: Unibrew 2014

Trods en beskeden fremgang i salget formår danske Royal Unibrew alligevel at øge sit overskud.

Samlet set steg afsætningen i Danmarks næststørste bryggeri kun med 1 procent fra 2014 til 2015, hvor Royal Unibrew solgte øl og sodavand for godt 6 mia. kr.

Alligevel lykkedes det Unibrew og direktør Henrik Brandt at øge sit overskud før renter og afskvirninger med 95 mio. kr., ligesom man på bundlinjen tjener godt 900 mio. kr. mod 800 mio. kr. året før.

”2015 har været et godt år for Royal Unibrew. Vi har forbedret vores resultat og cash flow til det bedste nogensinde, ligesom vi har styrket vores position på markederne. Samtidig er vi kommet langt med integrationen af Hartwall,” lyder det i en skriftlig kommentar fra direktør Henrik Brandt med henvisning til, at den danske koncern i sommeren 2013 betalte 2,8 mia. kr. for at overtage Finlands næststørste bryggeri.

Det danske selskab peger selv på, at integrationen af Hartwall går efter planen, og at man derfor igen i går kan udbetale udbytte til sine aktionærer, der i forvejen er blevet forkælet med en voldsom kursstigning de senere år.

”Efter et års udbyttepause i 2014 og en betydelig gældsnedbringelse har Royal Unibrew igen en tilfredsstillende finansiel og strategisk fleksibilitet. Derfor genoptog vi som planlagt udbyttebetaling og aktietilbagekøb i 2015,” forklarer Henrik Brandt.

Hos Royall Unibrew glæder man sig også over, at koncernen har udbygget sin markedsposition via en række målrettede kampagner og sponsorater herunder et sponsorat af fodboldklubben AGF og mere nationale koncepter som ”Tak Rock”.

Royal Unibrew forventer i 2016 at omsætte for 6,15-6,4 mia. kr, mens koncernen venter et EBITDA på 1,19-1,29 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også