Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Imerco sætter kurs mod børsen

Isenkræmmerkæden Imerco har taget hul på et markant strategiskifte, der kan sende selskabet på børsen inden for fem år.

Imerco er klar til at sætte fart på visionerne og kan have en fremtid som børsnoteret selskab. Foto: Gorm Granderup

Den 40-årige Frederik Brønnum har siden oktober 2012 været administrerende direktør i Imerco, og han blev sat til at vende udviklingen i den kriseramte kæde og sende forretningen tilbage på vækstsporet.

Og fra en henslumrende tilværelse i finanskrisens efterdønninger er den hæderkronede isenkræmmerkæde nu klar til at sætte fart på visionerne for fremtiden.

Det skriver Berlingske Business onsdag.

For under et år siden løftede Imerco-direkøren sammen med kædens ejer, milliardæren Mikael Goldschmidt, sløret for en fremtidsplan, der skulle skyde Imercos vækst i vejret ved at erobre det skandinaviske marked med et franchisekoncept.

I dag er den plan helt og aldeles droppet. I stedet taler topfolkene i Imerco nu om muligheden for at sende isenkræmmerkæden på børsen inden for fem år.

»Vi har lavet vores strategi for det skandinaviske marked helt om. Vi er simpelthen blevet klogere og er kommet frem til den konklusion, at vores muligheder for at styrke indtjeningen ligger i at have fuld kontrol over hele kæden. Vi har over de seneste år skærpet virksomheden og vurderer, at det kan være en mulighed at børsnotere Imerco inden for en årrække,« siger Frederik Brønnum til Berlingske Business.

Milliardæren Mikael Goldschmidt trak sig i slutningen af 2015 tilbage som topchef i livsværket M. Goldschmidt Holding, der formelt set sidder på ejerskabet af isenkræmmerkæden. Han stoppede desuden som bestyrelsesmedlem i samme selskab og trak en række særdeles erfarne erhvervsfolk ind i inderkredsen.

Det springer især i øjnene, at to af de nye bestyrelsesmedlemmer i M. Goldschmidt Holding har stor erfaring og ekspertise med børsnoteringer.

Det drejer sig om den kendte erhvervsadvokat Niels Heering, der er blevet bestyrelsesformand i både Imerco og moderselskabet bag. Den drevne finansmand Jens Peter Toft er ligeledes ny i bestyrelsen i M. Goldschmidt Holding. Jens Peter Toft har bestridt forskellige chefstillinger i Danske Bank og har i mere end 25 år arbejdet med børs­notering af virksomheder.

Den nye Imerco-formand Niels Heering træder en anelse på bremsen, når det kommer til børsplanerne for den danske isenkræmmerkæde. Han understreger, at den potentielle børsnotering af Imerco ligger nogle år ude i fremtiden, men letter alligevel på låget, når det kommer til kædens brede appel og mulighed for at blive en folkeaktie.

»Imerco er jo et selskab, som mange danskere kender. Derfor kunne det være en interessant aktie på børsen,« siger Niels Heering til Berlingske Business.

Så I forventer, at Imerco kan blive en folkeaktie?

»Hvis vi går den vej, så tror vi, at det kunne blive en folkeaktie. Det er selvfølgelig også det, vi har i tankerne, når vi sidder og overvejer de forskellige muligheder,« siger Niels Heering.

Bestyrelsesformanden mener samtidig, at en børsnotering af Imerco vil skille sig ud fra mængden, fordi selskabet har en lidt anden størrelse end de virksomheder, der normalt sætter kurs mod børsen.

»De børsnoteringer, vi normalt ser, har markedsværdier på tre til fem milliarder kroner eller mere. Det, der er spændende nu, er, om der også er plads til nogen i niveauet mellem en og tre milliarder kroner. Det tror vi, at der er, men vi er selvfølgelig afhængige af, hvordan udviklingen vil være på det her område,« siger Niels Heering.

Den danske isenkræmmerkæde været hårdt ramt af danskernes lave forbrugs­appetit i efterdønningerne af finanskrisen. Det betød, at Imerco leverede det ene blodrøde regnskab efter det andet og måtte kæmpe sig tilbage fra et dødvande, der bød på både fyringer og butikslukninger.

Status for Imerco her og nu er dog, at kæden har fået fart under salget igen og nu for andet år i træk kan præsentere et solidt overskud efter en vækst i driftsindtjeningen på 23 pct. i kalenderåret 2015. Samlet set landede Imerco et overskud på knap 43 mio. kr. ud af en omsætning på lige godt en milliard kroner.

BRANCHENYT
Læs også