Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Ditlev Engel lander nyt direktørjob

Tidligere Vestas-direktør Ditlev Engel skal være topchef for energidivisionen i den norske milliardkoncern DNV GL.

Ditlev Engel, tidl. topchef for vindmølleproducenten Vestas, har fået nyt topjob. Foto: Joachim Adrian.

Ditlev Engel gør comeback i rollen som adm. direktør.

Den 51-årige erhvervsmand, der blev fyret fra vindmøllegiganten Vestas i august 2013, er blevet ansat som øverste chef for energidivisionen i norske DNV GL.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

DNV – der er en forkortelse for Det Norske Veritas – arbejder blandt andet med aktiviteter inden for olie, gas, skibsfart og vedvarende energi. Ditlev Engel får kontor i DNV GL's domicil i Arnhem i Holland og får i alt 2.500 ansatte under sig.

Samtidig bliver han medlem af forretningsudvalget i DNV GL-koncernen.

»Han (Ditlev Engel, red.) har en omfattende viden om den globale energiindustri, som gør ham i stand til at videreudvikle services og tjenester til vores kunder. Ud over hans omfattende erfaring med at opbygge globale forretninger, har han imponerende internationale kompetencer inden for ledelse,« udtaler DNV GL's topchef, Remi Eriksen.

Ditlev Engel - blå bog
  • Ditlev Engel har en HD i regnskabsvæsen og økonomistyring fra Handelshøjskolen, CBS, i København og begyndte sin professionelle karriere som elev i skibsmalervirksomheden Hempel.
  • Siden arbejdede han sig op - først som adm. direktør for Hempel i Norge og dernæst i Hong Kong, senere som salgs- og marketingdirektør og fra 2000 som Hempels koncernchef.
  • I 2005 blev Ditlev Engel ansat som adm. direktør for vindmølleproducenten Vestas. Den post bestred han frem til sin fyring i august 2013.

Ditlev Engel var adm. direktør i Vestas fra 2005 til 2013. Han blev sparket ud af vindmøllekoncernen efter en længere periode med dårlige resultater og fik efterfølgende kritik for ikke at have tilpasset Vestas hurtigt nok under finanskrisen.

Nu skal Ditlev Engel være med til at sikre, at DNV GL's forretning inden for bl.a. vind- og solenergi vokser sig større. I forbindelse med sit nye topjob afstår han fra en række bestyrelsesposter, oplyser DNV.

Selv glæder hovedpersonen sig til at komme i gang med arbejdet, siger han.

»Jeg er imponeret over DNV GL's globale tilstedeværelse, formål og værdier og ser frem til at konvertere koncernens nye strategi for 2016-20 til handling sammen med mine nye kolleger,« udtaler Ditlev Engel.

DNV GL blev skabt i 2013 via en fusion mellem Det Norske Veritas og tyske Germanischer Lloyd. I dag har koncernen over 15.000 ansatte og omsætter årligt for over 15 mia. kr.

Den division, som Ditlev Engel skal stå i spidsen for, har en årlig omsætning på over 2 mia. kr.

Udnævnelsen af Ditlev Engel som ny topchef for DNV's energidivision sker kun en uge efter, at Engel kunne lægge en opsigtsvækkende sag om et hemmeligt spionprojekt i Vestas bag sig.

Sagen drejede sig om, at den tidligere finansdirektør i Vestas, Henrik Nørremark, i februar 2012 blev smidt på porten, og at Vestas samme år afbrød udbetalingen af hans løn i fratrædelsesperioden og beskyldte ham for at have overført et trecifret millionbeløb til Vestas' indiske samarbejdspartner, RRB Energy, bag om ryggen på Ditlev Engel og Vestas' bestyrelse.

Henrik Nørremark stævnede Vestas og hævdede, at Ditlev Engel udmærket kendte til »spionprojektet,« der gik ud på at skaffe vigtige oplysninger om konkurrenters vindmøller.

Sagen skulle have været for retten i Aarhus i forrige uge, men endte med et hemmeligt forlig.

BRANCHENYT
Læs også