Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Seadrill stiger voldsomt på børsen

Det norske borerigselskab Seadrill ser ud til at gå på weekend med en ret så solid kursstigning i rygsækken.

Pr-foto: © Seadrill

Aktien stiger med 23 pct. på børsen i Oslo fredag formiddag og ligger dermed som den mest stigende aktie i det brede Stoxx 600-indeks.

Det er spekulationer om, at den norske milliardær John Fredriksen vil putte en god stak penge i selskabet. Fredriksen solgte tidligere på ugen en andel i laksefarmen Marine Harvest og fik over en halv mia. dollar fri, skriver Bloomberg News.

Seadrill har tidligere oplyst, at man kommer med en plan for omstrukturering af den næsten 11 mia. dollar store gæld, der er i selskabet, ved udgangen af juni.

Stigningen i aktiekursen kan ifølge analytikere være accelereret at, at investorer inddækker såkaldte short-positioner i aktien, altså køber lånte aktier tilbage for ikke at tabe yderligere, hvis kursstigninger fortsætter.

- Der inddækkes short-positioner inden for den industri. Hele rigsektoren er stærkt shorted. I tillæg hertil tænker nogle måske, at Fredriksen med salget af sine aktier i Marine Harvest har flere penge at bidrage med i forhold til Seadrill, siger Lukas Daul, analytiker hos ABG Sundal Collier, til Bloomberg.

Fredriksen ejer omkring 24 pct. af borerigselskabet.

Seadrill er ifølge Bloomberg faldet 69 pct. i løbet af de seneste 12 måneder.

BRANCHENYT
Læs også