Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Airnavia - et flyselskab eller ej?

Nystartet virksomhed omgår - ifølge Danmarks Rejsebureau Forening - reglerne over for vrede kunder ved at kalde sig et flyselskab.

Airnavia, som flyver fra Aalborg, bruger bl.a. SAS som operatør på ruterne. Arkivfoto: Thomas Borberg

Airnavia er ikke et flyselskab, men virksomheden har markedsført sig som et - og dermed vildledt kunderne.

Sådan lyder anklagen fra Danmarks Rejsebureau Forening mod det nye selskab Airnavia, som tilbyder flyrejser fra Aalborg. Virksomheden, der er nært tilknyttet charterselskabet SunCharter, oplyser på egen hjemmeside, at det bruger eksterne operatører til flyvningerne - bl.a. SAS.

Airnavia er kommet i modvind, da selskabet netop har aflyst flyvninger til London, som skulle have været indledt om et par måneder. Op mod 1.000 kunder købte ved introduktionen i november biletter til 49 kr.

Nu har de fået besked fra selskabet om, at ruten ikke bliver til noget. Forklaringen er "lav belægning". Og kunderne kan få refunderet prisen på flybilletten, men er ikke blevet tilbudt at blive booket om til et andet fly.

»Det går ikke, at virksomheden dækker sig ind under at være et flyselskab og være underlagt reglerne for et sådant. Selskabet prøver i markedsføring og konstruktion at give forbrugerne indtryk af, at de er et flyselskab. Dermed omgår de lidt for let særlige EU-regler for netop flyselskaber,« mener direktør Lars Thykier, Danmarks Rejsebureau Forening.

Han mener, at Airnavia snarere skal betragtes som et rejsebureau, så der skal tilbydes ombooking til et andet fly.

»Jeg håber, at kunder vil kræve en ombooking, og hvis det ikke sker, klager til Forbrugerklagenævnet. Vi skal have klare regler på dette område til gavn for forbrugerne og hele branchen,« mener Lars Thykier.

Finans har uden held forsøgt at få en kommentar fredag fra de ansvarlige for driften bag Airnavia og SunCharter til anklagerne fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Bag Airnavia står som hovedaktionær Hommelhoff-familien i Aarhus - med Claus Hommelhoff i spidsen. Erhvervsmanden er kendt som bl.a. stifter af selskabet Formuepleje, mens han også bl.a. står bag basketklubben Bakken Bears og SK Aarhus Håndbold.

Claus Hommelhoff har tidligere fredag til Finans udtalt, at det er »rigtig ærgerligt, at Airnavia må aflyse London-turene. Det er altid kedeligt, når man må skuffe kunder. Men der står i betingelserne, at selskabet kan aflyse ved for lav belægning.«

Airnavia sælger fortsat flybilletter fra Aalborg. Det sker til en række destinationer i Sydeuropa, der også netop er rejsemål for charterselskabet SunCharter.

BRANCHENYT
Læs også