Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

EU-Kommissær: Jeg vil kæmpe for det danske realkreditsystem

Der skal være plads til forskellige finanssystemer, også den danske realkredit, i EU - og det synspunkt vil jeg forsvare mod højere kapitalkrav, lyder det fra central placeret EU-kommissær.

Nykredits bidragsballade
EU-kommissær for finansielle serviceydelser og finansiel stabilitet, Lord Jonathan Hill. Foto: AP/Geert Vanden Wijngaert

Den mulige trussel om højere krav fra Basel-komiteen mod det danske realkreditsystem - og især mod Nykredit, hvis planer om priststigninger og børsnotering har startet en bred storm om finanskæmpen - skal bekæmpes.

Det danske system som det er nu virker nemlig, og derfor må der ses på reglerne. Sådan lyder det fra den magtfulde EU-kommissær på finansrådet, briten Jonathan Hill.

»Jeg er meget opmærksom på behovet for at tage hensyn til de forskellige økonomier i Europa. I Danmarks tilfælde især selvfølgelig realkreditsystemet. Jeg er opsat på at bevare diverse systemer, og det vil forme min tilgang til den kommende lovgivning fra blandt andet Basel-komiteen,« lyder det i en tale i bankernes brancheforening Finansrådets hus på Amaliegade i det indre København.

»Det er ikke vores mål at forstyrre markeder, der virker, som det gør det her i Danmark,« lyder det videre fra kommissæren.

Ved sin side har han dels Danske Bank-direktøren Tonny Thierry Andersen, der er formand for Finansrådet. Men også Nykredits topchef Michael Rasmussen, der ellers har sin helt egen brancheforening, er mødt op for at tale efter kommissæren.

Ordene fra Jonathan Hill ændrer dog næppe noget for Nykredit.

Selv om støtten fra EU-siden virker stærk og håndfast, er den ikke ny, og hidtil har den ikke kunne overbevise Nykredit-topchef Michael Rasmussen om, at der ikke er behov for at hente 25 mia. kr. ind fra højere priser og en børsnotering.

BRANCHENYT
Læs også